Cikk oldal
2007-08-09

Pontyos receptek 1

Két általam igen kedvelt receptet osztanék meg Veletek. Nagyszerűségük egyszerűségükben rejlik. Mind gombócos és mind pedig etetőkosaras etetésre is alkalmasak. Jó pontyozást kíván Gyulagábor.

Forrázott mix:
 
1 rész forrázott torteau de mais
1 rész forrázott kukoricadara
1 rész forrázott búzadara
1 rész főtt, áttört burgonya
1 rész sárga angolmorzsa
1/2 liter csontkukac
1 doboz csemegekukorica
ha túl nedves az anyag, rozsliszttel ragaszthatjuk össze,
aromásíthatjuk bármilyen ízesítővel, de simán is megállja helyét.

Főtt mix:

1 rész főtt búza
1 rész főtt kukorica
2 rész főtt, áttört burgonya (a legjobb a sárgás, magas keményítő tartalmú fajta. Egészben főzzük meg, de ne teljesen. Saját levében hagyjuk kihűlni. kézzel nyomkodjuk össze, törjük át esetleg szitán. Akkor jó, amikor ragacsos levet ereszt, ezzel kötjük meg a szemes anyagokat, ha nem ragadna eléggé segít a rozsliszt.)
ízestésként vaníliáscukor
sárga ételfestékkel színesebbé tehetjük.
Szólj hozzá:
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.