Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
kzoli2008. 02. 14. 08:16:50
Szia LADIK!

Köszönöm az elismerést. Szerettem volna kicsit tisztelegni a mesterek előtt. Sajnos a terjedelmi korlátok nem teszik lehetővé a mindenre kiterjedő ismertetést. Folyamatosan foglalkozni fogunk a témával, főképpen konkrét helyzeteket mutatnék be. Így könnyebb lesz a sok lehetőséget, ami az angolos pecában rejlik, kivesézni. Két rész még hátravan, a szerelések és más finomságok lesznek a középpontban. Pld. lesz a chubbereket és loafereket érintő cikkben néhány általam kitalált és megvalósított, egyedi úszó.
Nagyon tetszik a kifejezés, amit írtál, de nem minden helyzetre igaz. Igyekszem azonban magyar szavakkal leírni amit lehet. Nyilvánvaló, hogy még sokáig nem lesz mindenre saját kifejezésünk.
A zárt dobú orsó egy DAM Quick CTE, nem kapható tudomásom szerint. Ha összefutunk szívesen átadom egy körre. Próbálunk keríteni a régi DAM Fangmaschine típusból, azok jobbak. Szerencsére egyre többen érdeklődünk az ilyen jellegű horgászat iránt. Talán a megnövekedett igények miatt itthon is beszerezhetőek lesznek a nagyon korlátozottan hozzáférhető eszközök.

Tisztelettel üdvözöl:
Kzoli+
Ladik2008. 02. 13. 20:04:51
Kedves Zoli!

Értékelem az angol úszós iskolát ismertető cikkeidet, remélem lesz folytatás - szerintem 4-5 részig biztosan van puskapor az ángliusok tarsolyában. A stick úszós szerelés olmozásával kapcsolatban olvastam az Angling Times-ban egy találó kifejezést, gondoltam megosztom veled: shirt button pattern (utalva az inggombok egymástól azonos távolságára). A fényképen látható match boton egy zárt dobú orsót vélek felfedezni, amire nekem is fáj a fogam. Milyen tipus, hol lehet kézbe venni?

Üdv:

Ladik