Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
cilapower2008. 03. 19. 19:43:44
cilapower
Sziasztok!

Egy hozzászólásban megpróbálok válaszolni a kérdésekre.
Byron botot több éve használom, nagyszerű és univerzális. Hogy milyen kategóriába soronám? Univerzális, eredetileg medium. itt apróhalazni, de a Dunán márnázni használom, ez a két véglet. A pontos adatain per pillanat nem tudom de ígérem holnap leírom!

A finom hangolásról a véleményem az hogy vannak határok. 8-as előkét én dérérezni használok akkor mikor nagyon finnyássak. Pontyozni 12-esnél vékonyabbat csak ritkán, teljesen akadőmentes terepen használok ls csak hideg vízben. A ponty nagyon kis oxigén szintet is elvisel és nem stresszel mint a süllő. Nem találkoztam még halálra fárasztott bajuszossal. De persze annak sincs értelme hogy a hal írányítsa a horgászt! Meg kell találni az arany középutat!

Kocsis Laci
xkriszx2008. 03. 19. 13:51:04
Szia Laci!

A kérdésem nemigazán kapcsolódik a cikkhez, de azért érdekelne a véleményed
azzal kapcsolatban, hogy megéri-e akár a végletekig lefinomított szerelékekkel
pontyozni feederrel vagy pickerrel. Többen mondják, hogy sportszerű akár a legfinomabb szerelékkel is pontyozni. Az én kedvenc módszerem is a feeder botos horgászat, de 0.08-as vagy vékonyabb előkével már nem akarok nagy pontyokra horgászni, mert több helyen olvastam már arról, hogy a nagy, több kilós pontyot mire kifárasztjuk ilyen szerelékkel addigra annyira kimerülhet, hogy ez akár az életébe is kerülhet.

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdvözlettel
Szabó Krisztián
(xkriszx)
grassz242008. 03. 18. 18:11:38
grassz24
Tisztel Kocsis László cikk író:láttam a az írásodat amit a tavaszi kárászokról írtál.Feltünt ott egy Byron five fibre 3.50 es feeder.Azt szeretném megtudni hogy az milyen kategóriába tartozik:mekkora a dobósúlya?Előre is köszönöm:Remélem válaszol a kérdésemre.B.Zsolti