Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
arki2011. 08. 29. 21:37:04
arki
hali! Én erre csak azt tudom mondani h.sokban hasonlít a bojlis horgászat a bogáncsos módszerhez ott ugyan úgy kikönyítik,meglebegtetik a csalit és ugyanúgy önakasztásos módszerrel működik.És még anyit fűznék hozzá hogy a Maconkai tavon szoktam horgászni és kb. 5 hete meg van álva,most hétvégén kimentem és senki semmit nem fogott,még az se a ki már 2-3 napja kint volt folyamatosan etetett bojlival meg amit ellehetett képzelni.kiültem én is 2 feederl csonti pelletek mindent kipróbáltam és semmi.aztán eszembe jutott a bogáncs,és felragtam de levettem rólla 2 horgot.Elkeztem vele horgászni és 4 óra alatt 16 db pontyot fogtam.erről enyit
faro2009. 06. 02. 23:58:57
faro
Hali!
Finoman próbálok fogalmazni...
Finomszerelékes horgászatnak szerintem semmi köze a retkes bogáncsozáshoz!
Kár,hogy az oldal szerkesztői szerint igen.
Szánalmas dolog a bogáncsozás...
Üdv.!
Chris2009. 03. 30. 14:28:46
Én csak egy Bogáncsot szeretek a vízben látni, a Bogáncs névre hallgató kutyát, mert az aranyos, amikor beugrik a tóba fürödni egyet. :)
cilapower2009. 03. 30. 11:22:10
cilapower
Sziasztok!

Látom vannak mások is akik hasonlóan gondolkodnak mint "MI". De természetesen más technikáknál is vannak kivételek. Azonban a hajszálelőkének semmi köze az önakasztáshoz! Valamint vannak már vizek ahol a hármashorgot is tiltják.
Valóban a kabzsiság, vagy lehet hogy a szegénység a halat viszek minden áron felfogás forrása. Ezen mi javítani csak nehezen tudunk.

Laci
Chris2009. 03. 30. 11:10:28
Azt kell nézni, hogy "ki mennyit visz haza a zsákmányból!!!" - ezzel viszont maximálisan egyetértek! Ebben teljes mértékben igazad van!
Chris2009. 03. 30. 10:41:41
Helyesbítek:

halnak 3 horoggal kell a szájában tovább úszkálni, és nem a horognak. csak véletlenül hal helyett horgot írtam.:)
Chris2009. 03. 30. 10:39:42
Szia bizso!

Itt nem a halak átveréséről van szó, mert akkor tulajdonképpen nem is lehetne horgászni, mert mindenféleképpen át vannak verve a halak, mert a horogra, amivel megakasztjuk őket csalit teszünk azért, hogy kifoghassuk őket. :) Itt a bogánccsal az a probléma, hogy egyszerre 3 horog van rákötve, vagyis egyszerre 3 horog akad bele a hal szájába. Ezt már túlzásnak tartom, és kicsit telhetetlenségre is utalhat, mert a hal mindenáron megfogását jelenti. Három horoggal a hal szájában, semmi esély a menekülésre, ezáltal esélyt sem adva a halaknak, hogy "győzzenek", mert 3 horogról már nehezen tud szabadulni. És, ha esetleg az egész bogáncs leszakad fárasztás közben, mert arra is megvan az esély, akkor a horognak 3 horoggal kell a szájában tovább úszkálni. És, ha még egy ki is lóg, mert esetleg csak kettő akadt a szájába, és a 3. szabadon marad, akkor még bárhová fel is akadhat a hal.

Ez nem álszenteskedés, de ez már tényleg túlzás. Miért nem lehet 1 horgot rátenni? Egyszerre 3 horog az abszurd.

Üdv.: Krisz
bizso2009. 03. 30. 09:38:44
bizso
Sziasztok!
Nem akarok senkit sem bántani,felesleges az álszenteskedés,de a horgászat arról szól hogy a halat valamilyen módszerrel a horogra csaljuk.Akinek a bogáncsal kapcsolatban aggályai vannak,az gondoljon csak bele a pergetésbe!Ott a mücsalik mind olyan anyagból készülnek amik a halakat a vízfenéken heverve nem izgat.tehát a halak ott vannak a leginkább átverve,ahol a halakat fémmel,műanyaggal,vagy más mesterséges dologgal fogják!Vagy az egészen rövidre kötött előke,vagy a hajszálelőkén felkínált bojli,ahol a horog önakasztsztásra szolgál.Esetleg a pisztrángosok a műléggyel!Ezzel persze nincs semmi probléma igaz??Emberek nem azt kell nézni ki,milyen megengedett módszerrel horgászik,hanem hogy ki mennyit visz haza a zsákmányból!!! Ezzel a pár mondattal nem akartam senkit sem bántani,ha mégis sikerült attól bocsánatot kérek!

Üdv: bizso
Chris2009. 03. 29. 13:18:41
Hali!

Jaja, hasonló esetek velem is megtörténtek már. Én fogom a pontyokat, a szomszéd meg nem, és egyszer csak azt veszem észre, hogy az ő szereléke az én etetésemen landol. És még képes azt mondani, hogy az ő előtte van és nem előttem. De manapság már nem is nagyon érdekel a dolog, úgy vagyok vele, hogy had fogjon ő is valamit, én meg inkább kicsivel mellé dobok. Egyébként is, hiába dob ő az etetésemre, közel sem biztos, hogy fog is valamit, mert sokszor az sem mindegy, hogy mivel csalizunk. A visszaengedéssel kapcsolatban is gyakran az a helyzet, ami veled is megtörtént. Az "adjam oda neki" szituáció itt is előfordul, miután látja, hogy vissza akarom engedni a halat. Természetesen ilyenkor nekem is NEM a válaszom.

Sajnos, a "kocsmás szituáció" is előfordul. A horgászboltos barátom mesélte múltkor, hogy egy spori örömmel vitte be hozzá megmutatni a kapitális méretű halat, amit fogott, de előtte már körbejárt egy két kocsmát, és havert. Mire a horgászbolthoz ért a horgászunk, addigra a hal már össze-vissza volt száradva.

Krisz
CsakanyAttila2009. 03. 29. 12:50:18
CsakanyAttila
Hali! A FeHoVa-n látható volt az egyik cég standján, személyesen mutatta be az "újdonságokat". Csak tudod ezzel az a probléma, hogy a szerzőt soha nem láthatod halakkal a cikkeiben, kizárólag a baráti társaságot.. Az nem kérdés, hogy régi vágású emberről van szó, aki azt írja: "Visszaengedte a halat - a saját szememmel láttam". Egyébként a Magyar horgászok 90%-a szereti a halat, a maradék 10% (lehet, hogy sokat mondok) pedig a sporthorgászat szellemében űzi a dolgot.

A tegnapi napon odajött hozzám egy horgász a szomszéd állásból, nem bírta megállni szó nélkül, hogy a cc. fél óra leforgása alatt 3 pontyot sikerült fognom: "Nem vihetné el az egyik pontyot?" NEM! Erre 10 perc múltán két keresztbe dobást kaptam válaszul... hogy na azért, hadd fogjon már ő is halat, egyébként is simán meg tudja dobni a bójámat...

Pakolás közben egy másik "kedves" horgásztól: "... a múltkorában fogtam egy 20 kilós amurt, és kikötöttem, és szóltam a cimboráknak, hogy jöjjenek, nézzék meg.., de az amur elúszott, elszakadt a pányva... pedig a kocsmában meg akartam mutatni"

Amíg ilyenek vannak a vízparton, azaz irigység, mindenáron halat viszek haza, addig a bogáncs nevezetű szörnyűség is kelendő lesz.

SAJNOS....
 
1 | 2 | 3 | 4 tovább »