Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
solyi2018. 12. 21. 11:19:25
solyi
Látom gyéren látogatott az oldal.
Nagy dilemmában vagyok...vagy Speedcast 427 heavy feede160gr vagyWalter Wolrd Champion carp feeder 420 120gr?
Feederesek! melyikre milyen orsót?
Lehetséges megoldások:-Shimano Ultegra 550 avagy Daiwa td 4012?
avagy DamQueek 570?
Kujak2017. 07. 31. 09:09:06
Kujak
Sziasztok!
Szerintetek mi a különbség az alábbi két bot között?
Carp Expert 4,20m 3+3 60-120g 146 cm 340 g 17.490 Ft

By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 420LC - by Döme Gábor
Dobósúly: 50-180 g, Hossz (m): 4,2
29.990 Ft
schmidtbence922015. 11. 02. 13:22:51
schmidtbence92
http://baranyaihorgasz.blogspot.hu/

Sziasztok! 1-1 rövid kis horgászatom történeteit jegyzem le viszonylag új blogomban, ha véletlenül érdekel, olvasgassátok. :)
bmwgyuxi2015. 06. 24. 22:32:54
bmwgyuxi
Sziasztok segítséget szeretnék kérni!

Ki horgászott már marosmix green betain box dobozos etetőanyaggal? tapasztalatok? lehet ezt keverni más etetőanyaggal? milyen mértékben?
Vagy csak ezt tegyem a kosárba és dobhatom?
Teljesen tanácstalan vagyok... :(
tiboca2014. 02. 28. 18:27:45
Sziasztok.A kérdésem:ha marker úszóval jelölöm az etetés helyét és csalizás után benthagyom az úszót fenékig lehúzva harmadik botként a vizbe lehet? újbóli etetéskor felengedem az úszót másik bottal etetek és rádobok az éles botokkal majd ujból lehúzom a markert igy szabályos
duffy2062014. 02. 20. 20:00:07
duffy206
Sziasztok!

Kéne egy ki segítség!

A shimano aerocast 4,27es botja 3 spicctaggal rendelkezik. Ezek közül melyik milyen dobósúlyú illetve a különböző gyűrűzéseknek mi a sajátossága?

Köszönöm!
dolhaierzsebet2014. 01. 23. 02:30:48
dolhaierzsebet
2014 nyarán első ízben kerül megrendezésre extrém feeder  versenyünk, az I. extrém feederKupa. Az előző évben bevezetett új versenyszabályokkal egy nagyon kiegyenlített és az utolsó pillanatokban is nyílt versenyt sikerült kialakítanunk, melynek köszönhetően a tó egész területén elhelyezkedő csapatok szinte egyenlő esélyekkel vághattak neki a nem hétköznapi megpróbáltatásoknak. Ennek érdekében további változtatásokat eszközlünk a verseny szervezésében, valamint a verseny szabályzatában. Hogy melyek ezek az apróbb, de mégis fontos változtatások? Tartsatok velünk és kiderül!
Összesen 20 db csapatot tudunk fogadni versenyre, amelyre a nevezés teljesen nyílt, bárki benevezhet rá! A verseny összedíjazása (pénzdíj+szponzori termékek) 2.000.000 Ft értékben kerül kiosztásra!!! *A versenyről írásos cikkek (nyomtatott sajtóban és internetes portálokon jelennek meg), valamint videó (Televízióban, és internetes portálokon jelenik meg) is készül, amelyet névre szóló DVD-n minden csapatnak eljuttatunk!
A verseny időpontja:
2014. 07.12-15.
A verseny helyszíne:
A közkedvelt Demecseri Rober-tó horgásztó rendszer mely méltán érdemelte ki ezt a jelzőt legendás nagyhalállományának köszönhetően! A víztározó nem csak itthon, hanem az ország határain kívül is nagy ismertségnek és népszerűségnek örvend.
Megközelíthetőség:
Szabolcs megyében, Nyíregyházától 23 km –re Kisvárda irányában a 4-es sz. főúton haladva Székely település előtt Demecser irányában.
Az összekötő úton haladva 6km után található balra.
Díjazás:
Csapatverseny lévén a csapat két tagjának a verseny időtartama 72h alatt kifogott halainak összes tömegét vesszük alapul az alábbiak szerint a megfelelő pontszámok kialakításához!
pl.:
8 kg ? 8,99 kg között a szorzó 1 – példa: 8,55 kg-os ponty esetében 8,55 pont
9 kg ? 9,99 kg között a szorzó 1,1
10 kg ? 10,99 kg között a szorzó 1,2
11 kg ? 11,99 kg között a szorzó 1,3
12 kg ? 12,99 kg között a szorzó 1,4? és így tovább felfelé?!!!
 
 
 
I. helyezett csapat -pénznyeremény + vándorserleg+ kupák + érem + 1 millió forint értékű tárgynyeremény
II. helyezett csapat -pénznyeremény + nagy értékű kupák+ érem +400ezer forint értékű tárgynyeremény
III. helyezett csapat -pénznyeremény + nagy értékű kupák+ 100ezer forint értékű tárgynyeremény
VI.-XX. Hely: tárgynyeremények és érmék
Azonos pontszám esetén az adott csapatok által kifogott legnagyobb hal dönt!
Minden részt vevő csapat igényes emléktárggyal, valamint a IV. helyezett csapattól egészen az utolsóig mindenki 25.000 Ft értékű ajándékcsomaggal
A legnagyobb Pontyot fogó csapat külön díjazásban (Kupa) részesül!
A verseny tervezett programja ? 2014. július 12.
07:30 ? 09:00-ig Gyülekező,Regisztráció a parton (közben közös reggeli elfogyasztása)
09:00-kor Megnyitó, sorsolás
10:00-tól A horgászhelyek elfoglalása, tábor kialakítása, felszerelés és csalik előkészítése stb. (ezen időintervallum alatt csak a felsorolt tevékenységek és a velük kapcsolatosan felmerülő feladatok elvégzésére van lehetőség, vízre menni, bójázni vagy etetni, horgászni SZIGORÚAN TILOS!!!)
12:00-tól Verseny kezdete (a verseny konkrét megkezdését puskalövés jelzi!)
2014. július.15.
10:00-kor Verseny befejezése (a verseny befejezését puskalövés jelzi)
12:00-14:00-tól Ünnepélyes eredményhirdetés, díjak átadása (teljesen pontosan nem meghatározható időpont, a verseny végén végig kell mérlegelnünk az összes csapat fogásait a pontos végeredmény megállapításához, valamint sokban függ a pillanatnyi időjárási körülményektől,- útviszonyoktól, minden csapatnak ki kell érkeznie a büféhez, csak akkor kezdjük el az eredményhirdetést!)
A verseny egész napjain naponta egyszer (a reggeli mérlegeléskor az előző napi eredmény, a délutáni mérlegeléskor pedig az aznap délelőtti eredmény kerül kiosztásra) kerül listázásra a verseny aktuális állása, amelyet kijuttatunk a csapatoknak, valamint az esti mérlegelés összesítése után fényképekkel kiegészítve feltöltjük aHírek/Cikkek rovatába is, hogy a nem a helyszínen tartózkodó érdeklődők is nyomon tudják követni az eseményeket!
Sorsolás menete:
A versenyző csapatok regisztrálása után, első körben (a nevezések sorrendjében) a sorsolás sorrendje kerül megállapításra, majd ezt követően a kialakult sorrendben húznak a csapatok a felsorszámozott horgászhelyek közül. A megnyitót és a sorsolást pontban 09:00-kor megkezdjük, a később érkező csapatok csak a megmaradt sorszámokból húzhatnak majd!
 
Versenyszabályzat:
- A versenyen két főből álló csapatok indulhatnak (összesen 20 csapat), azonban minden csapatot segíthet egy harmadik személy, akinek személyét a jelentkezéssel egy időben jelezni kell a jelentkezési lapon. A harmadik csapattag a csapat teljes jogú tagja!!!  Mivel partról lehet horgászni és etetni ezért, a nagy fizikai megterhelés miatt előnyös 1 fő segítő jelenléte.
- A horgászhelyeket gépkocsival (lakókocsi, lakó autó)nem lehet meg közelíteni
- Sátrak, és személyes dolgok elhelyezése, közvetlenül a horgászhelyeken lehetséges
- A verseny idején személyenként 2 db horgászbot használata engedélyezett, (2 versenyző = 2 db bot) előkészítve bármennyi botrendelkezésre állhat!
- A horgászhelyen a bevetett készségeknél a csapatból 1 főnek mindig ott kell lennie!
- Csónak használat  és etetőhajó használat tilos!
- A radar, GPS használata engedélyezett.
- Horgászbotonként maximum 1 horog használata engedélyezett.
- A verseny idején horgászni, etetni, csalizni, bármilyen csalival engedélyezett
- A csalizás és etetés versenyszabályzatban rögzített szabályainak betartását a Versenybizottság és a mérlegelők ellenőrizhetik.
- FIGYELEM: a mérlegelés naponta kétszer (reggel és délután) történik. A kifogott halakat a következő mérlegelésig biztonságosan kell eltárolni! Külön mérlegelés kérhető a következő esetekben: az adott csapatnak a versenykiírás szerinti összes (minimum 8db) pontyzsákja megtelt, már nem tudja helyesen eltárolni a halait a következő mérésig! A versenyben addig kifogott legnagyobb hal díjára esélyes fogás esetén rövid időn belül. Egyéb esetekben, mondjuk mérethatáros hal, pl.: 5,10 kg nem kérhető külön mérlegelés, a halakat el kell tárolni a következő mérlegelésig!!! Minden csapat rendelkezik halmérő eszközökkel,
A mérlegelésnél jelen kell lennie:
- 1 fő csapattagnak
- mérlegelőnek
- a szomszéd csapat tagjának (amennyiben elfoglaltsága engedi)
- Halfogás esetén a ki fogott halat mérlegelésig sértetlenül kell tárolni megfelelő vízmélységben, nagyméretű pontyzsákban vagy keretes ’’verseny’’ haltartóban (1 pontyzsákban maximum 1db ponty tárolható mérettől függően) majd a mérlegelés, bejegyzés és fotózás után vissza kell engedni!
- A megakasztott hal sikeres kiemelésében segítség igénybe vehető! A segítség lehet a csapattárs, segítő, vagy a szomszéd csapat valamelyik tagja (amennyiben elfoglaltsága engedi és vállalja)
- Egy pontyzsákban maximum 2db hal tárolható!!! Csak élő halat áll módunkban értékelni! Azt a csapatot, amely saját hibájából több hal pusztulását okozza, a szervezők a versenyből kizárhatják!
A verseny idején kötelező eszköz a halak védelmének érdekében:
- csapatonként min. 8 db pontyzsák
- 1db verseny keretes haltartó
- minimum 1 m-es merítő
- pontymatrac (2db)
- fertőtlenítő
- mérleg
- A mért adatok hitelességét, ami minden esetben a hal NETTÓ súlya, a mérlegelők és a versenyzők aláírása igazolja a versenylapon.
- A pontozást a Versenybizottság hajtja végre a versenykiírásban található levezetés alapján.
- Harcsafogás esetén jelezni kell a szervezőknek a fogást. A kifogott halról a tógazda dönt.
- A szabályzat be nem tartása, vagy más sportszerűtlen, etikátlan magatartás azonnali kizárást von maga után!
- Bármilyen más jellegű probléma, kérdés felmerülése esetén a Versenybizottság a helyszínen ad választ és dönt!
- Amennyiben a szabályzattal, vagy bármi mással kapcsolatosan kérdés merülne fel, abban az esetben érdeklődjetek telefonon a 06/70-515-8785 ös telefonszámon.
Nevezési díj:
A nevezési díj 40.000 Ft/csapat.
Nevezés befizetése banki átutalással a következő számlaszámra: OTP bank  11773449-01718322Dolhai Erzsébet.
 Amennyiben kedvet éreztek vagy esetleg már döntöttetek részvételi szándékotokról, és nevezni szeretnétek, abban az esetben kérjük töltsétek ki a mellékelt jelentkezési lapot   és küldjétek el a Budapest XII. Kerület. Hajnóczy József  utca 6. 2/19 Dolhai Erzsébet címre. Minden csapattól pontosan és helyesen kitöltött nevezési lapokat (*telefonos és e-mail-es elérhetőségekkel, valamint lakcímmel) várunk! FONTOS: a befizetéseknél minden esetben fel kell tüntetni a csapat nevét is a könnyebb beazonosíthatóság érdekében! A nevezési díj 50%-át 20.000 Ft) kell elutalnotok a.A nevezési díj első felének befizetése biztosít jogot a versenyen való részvételre, amelynek megérkezését követően e-mail-en vagy telefonon visszaigazoljuk a nevezést. A nevezési díj második felét (20.000 Ft) legkésőbb 2014. július 12. kell befizetni. Amely csapat(ok) ezt nem teljesíti(k), az(ok) a versenyen való részvétel jogát automatikusan elveszíti(k) az előleg befizetéssel (nem áll módunkban visszafizetni) együtt!!!
FIGYELEM!!! Kizárólag a nevezések, valamint az azokhoz tartozó befizetések megérkezését követően tudjuk rögzíteni a csapatok jelentkezését, tehát ennek függvényében alakul ki a végső nevezési sorrend!!!
Szeretettel várunk minden érdeklődőt és versenyzőt!!!
Mindenkinek eredményes, tisztességes és sportszerű versenyzést kívánunk!
 

 

 

 

 

 
Sib2013. 02. 03. 22:59:04
Sib
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy valakinek nincs-e egy eladó középső rész az
Eurohold blue crystal heavy feeder 360 bothoz? Ugyanis az én botomnak eltörött
a középső része és a horgászboltban azt mondták, hogy már nem gyártják ezt a
botot, így szervizben se tudnak hozzá adni.
zoli0022012. 12. 30. 21:08:00
Hellósztok! Valakinek van tapasztalata a Shimano beast master xta 6000-7000 vagy baitrunner xt 4000 fa orsókkal kapcsolatban? előre is köszönöm a válaszokat.
keszegke2012. 12. 24. 16:29:25
keszegke
Sziasztok!
Érdekelne Shimano Picker bothoz tagot hol tudnék rendelni!
Tud valaki ilyen oldalról, ill. bottörésnél javítást vállalnak?
Üdv:Árpád
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »