Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
takacspityke2009. 06. 17. 11:14:40
takacspityke
Bocsi, hogy ilyen későn... tvince barátunk hozzászólására reagálva: szerintem ő a "jig" horogra gondolt, nem?
nagyocsi2009. 01. 31. 23:41:53
Sziasztok kolégák.Lehet hogy meg késve de olvastam soraitokat.Külőn üdvőzlőm határainkon kívül élő sport társakat,a mozgás sérült horgász társnak azt tudom tanácsolni hogy ne márkában gondolkozzon inkáb képzelje el a horgászat során felvetődő akadályokat, és ezek megoldásait.Konkrétan én egy rővid:2-2,20-as vagy ennél még rővidebb botot képzelekel számára,az ezzelvaló dobáskor nehezebben bilen ki az egyensúlyábol.De minél rővideb a bot annál hajlékonyab legyen és a bot minden része dolgozzon hogy a terhelés minél hosszab bot szakaszon osztódjon el,de ügyelnikelhogy gyorsan vissza nyerje terhelés nélkül az alakját hogy a zsinór ne lazulhasson fel fárasztáskőzben,mert ez a hal elvesztését eredményezheti.Előkének én KEVLÁR előkét javasolnék,hasonlít álagában a fonot zsinoréhoz.További jó horgászatot,ha írtok szívesen válaszolok.
SSharcos2008. 07. 18. 17:54:10
SSharcos
Szia sacharoz énis most ismerkedem csak a pergetés alapjaival de már nagyon sokat érdeklődtem és utánnajártam hhogy mit is lenne érdemes venni...én az említett Spro IronX-et vettem meg ..kezdésnek valóban jó de valahogy én nem vagyok vele kibékülve inkább tirolifás süllöznék vele ha egy nem túl drága de azért olyan felszerelést szeretnél venni akkor inkább a Spro Intruder botot és hozzá egy Shimano Alivio 4000 FB vagy FA modellt érdemes venni szerintem ez egy jó felszerelés lenne és nagyon sokáig kiszolgálna igaz picit drágább mint az IronX de jobba megéri orsóban én azt tanácsolom ne vegyél Alivionál gyengébbet....ne ijedj meg a kevés csapágyszámtól..remélem tudtam segíteni....üdv: SS
sacharoz2008. 07. 18. 09:31:50
sacharoz
Sziasztok! Én most ismerkedem a pergetéssel, nézegetem Bokor Károly műsorait, olvasgatok, stb-stb.!A süllő pergetés fogott meg igazán, de maga a pergetés is alapvetően. Tudtok-e segíteni egy normális, nem túl drága felszerelés összeállításában. Néztem pl. a Spro Iron X pergető botját. Olcsó, plusz jó dobósúlyu bot. Nekem van Iron X, de Bojlis botok, azok jók. Valakinek erről van esettleg infója! Segítségeteket előre is köszönöm!
SSharcos2008. 07. 15. 20:01:56
SSharcos
Szia NANDOR...énis régóta űzöm már ezt a csodálatos sportágat ...nemtudom tudok e segíteni de szeretnék..én azt tudom ajánlani hogy pl.a SPRO-nak van egy IRONX-nevezetű botcsaládja--bolognai bot, pergető bot meg van mindenféléból...jó botok tényleg nem törnek el meg semmi bajuk nincs viszont az áruk az igazán jó nem kerülnek tízezrekbeés Carbonból vannak így elég könnyűek is...szerintem ezt keresd a boltokban ..remélem tudtam segíteni és jó horgászatot neked!
tvince2008. 01. 07. 21:19:48
Üdv. hardlegio!
Bár magam nem vagyok egy "pecaguru", de a gumihalad elé kerűlő ólom helyett mást javaslok. A horgászboltokban kifejezetten erre a célra vásárolható speciális ólmozott horog (ha jól tudom a neve dzsippszhorog), amit belefűzöl a csalihaladba, és a problémád meg is oldódott. Ezek különböző súlyúak, és méretűek. Igaza van H4mm3r-nak abban, hogy az előkére fűzött ólom megváltoztatja a csalihal mozgását!
Üdv.: tvince
NANDOR2007. 11. 12. 16:49:26
Üdvözlöm a horgásztársakat. Én egy vajdasági horgász vagyok,már 7 éve üzöm a sportágat. A horgászat potolja számomra mindazt mejet az élet elrabolt töllem ! Rokkant vagyok,és az a problémám,hogy nem találok számomra megfelelö horgászbotot,ugyanis toloszékböl igen nehézkes a halfárasztás,hacsak nincs az embernek pihe könnyü mecsbotja. Hol találhatnák ultra könnyü botokat,amejek nem kerülnek sulyos tizezrekbe? Segitséget elöre is köszönöm: GURULOS BAGOJ.
H4mm3r2007. 11. 04. 21:44:48
Szia hardlegio!
Én is egy kezdő horgász vagyok, ezen a nyáron kezdtem ismerkedni e szórakoztató sport alapjaival. Véleményem szerint a ti szajlátok megegyezhet a drótelőkével nem?mivel azt sem tudja elvileg elharapni a csuka.Csekély tapasztalataim szerint mivel a csuka szeme nem annyira éles,bár a színekre érzékeny, nem sok különbséget látok a sodrott damil, és a ,,szajla'' használata között.
A másik, szerintem lehet a gumihal elé rakni ólmot, bár ha túl nagy súlyú az,akkor befolyásolhatja a gumihal veretését,játékát a vízben.

Üdv.
hardlegio2007. 10. 11. 21:40:30
koszi ma szereltem fel a harmas horgokat szajlaval (nem tudom ennek mi a pontos magyar neve talan acelsodrony) csukara de eggyik kolegam azt mondta hogy az nem valami jo mert a hal eszreveszi es inkabb sodrott damilt hasznaljak a csukazo horgokat mar avval szereltem fel bar nem nagyon hiszem hogy a szajlat kiszurjak a halak. meg pergetesre vettem muhalat de en nagyon konnyunek talalom felek hogy majd nem birom nagyon bedobni lehet a muhal ele tenni egy kissebb olmot?
hgyg2007. 10. 11. 00:00:00
hgyg
Hello hardlegio!
Hát az az igazság nehéz tanácsot adni, fôleg innen messzirôl. A gyújtógyertya lehet, hogy kevésbé költséges, mint egy ólom, de nem tartom tûlzottan környezetbarátnak. Akkor sokkal jobb megoldás, ha lapos köveket keresel, ezt kifúrni, beleragasztani egy forgókapcsot, és máris kész a filléres nehezék. Ráadásul nem sodorja el a víz. Ha oldalelôkére teszed, biztosan ez szakad majd be és a horog a fôzsinóron, nomeg rajta a halad megmarad.
További kellemes probálkozást, sikereket.
Üdv Hgyg