Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
nagyocsi2009. 01. 31. 15:23:10
Sziasztok.Én úgy látom hogy ha magunkénak érezzük a helyet ahol horgászunk vagy idegen vízen azt érezzük hogy a területnek féltő jó gazdálya van akkor a vízpartok nem leszmek el hanagoltak és nagyobb élményt is nujtanak.Ha tőrődünk vizeink halasításával ki-ki amaga egyesületében nem kell félni hogy idegen vizeken vendégként nem fogunk semmit.De ehez az kell hogy, magunkénak érezzük az egyesületi vizeinket,merjünk szólni a szemetelőknek a hangoskodóknak de ha tudunk segitsünk egymásnak mert egy a célunk és a hobbink,ne csak üljünk mint egy tuzok,tőrődjünk egymással is egy kicsit.Tudom egy kicsit utópisztikusan hangzik ez az egész de ne szégyeljünk bízni egymásban ismeretlenül is segíteni vagy megvédeni kőzős értékeinket.Figyeljétek csak meg ha nem váltunk szemléletet átjátszuk magán kezekbe a vizeink jó részét,így majd a kiváltságos keveseknek lesz része valódi rőm pecában és gyerekeink vagy unokáink a kerítések drótján keresztül nézhetik azt amit mi még meg élhettünk csak akkor még kevésbé becsültünk.
Tibi882009. 01. 28. 15:01:00
Tibi88
Hogy meddig öröm a horgászat?-: Amíg van hal és víz amiben megél!
Lehet ez túl racionális, de kicsit eltérnék a felszerelésektől....mert az már csak részletkérdés...Sajnos azt tapasztalom és nem csak én hogy a vizek egyre elhanyagoltabbak és évről évre egyre kevesebb halat lehet fogni.Persze sokak véleménye hogy ahhoz hogy jól érezd magad ahhoz nem szükséges halat fogni dehát ez nemegészen igy van mert ha soha nem fogsz egyet se előbb utóbb nem fogod az időt és PÉNZT rá szánni...de szerencsér itt még nem tartunk!....Azonban ha belegondolunk Az utánunk és őutánnuk következő nemzedék lehet hogy már nem élvezheti ezt a gyönyörű sportot.És ebbe rossz is belegondolni...Régebben még jó volt vadvizekre pl :Kiskunsági főcsatorna vagy mondthatnám akár az összeset ,,a Tiszát és Dunát is ,ahogy megy az idő én annál kevésbé szeretek kijárni ezekre a helyekre pedig ezek az igazán vadregényesek és szépek nem pedig az akváriumok de sajnos azokba van a jövő..folytathatnám még de felesleges mert ezeket gondolom ti is mind tudjátok de szívből remélem és kívánom mindenkinek hogy sok örömünk legyen még a horgászatba és majd fiainknak is!
Üdv:Tibi
nagyocsi2009. 01. 25. 21:39:35
sziasztok sporík.tudjátok mikor 3-éve az akkor 9 éves fiam kiakart menni aközeli folyóra pecázni de nemengettem mert még nemvolt engedélyünk ő könyörgött hogy legaláb egyvizzel teliárokba lógassunk nembalyha halsincsbenne,egy hónapig könyörgött.mindketten elkezdtünk pecázni a fiam még a mai napig is ha ki hagy egy hetet is már remeg mint vizslakölyök aportírozáskor
Ladik2008. 12. 23. 21:21:14
Zoli!

:))))

Tudod mennyire fájt ezt nekem leírni, de hát szív küldi...

Darázs! A vasárnapi menyhalas este során mi is anyáztunk. Utólag laikusoknak meséltem az extrém időjárási körülményekről, és az ahhoz illő ruházati megoldásokról, megkérdezték: akkor mégis MIÉRT? - és meg sem tudtam szólalni, szóval jól kiröhögtek. Az mégis örömpeca volt (semmit sem fogtunk), de ha ma le kellett volna ülöm a turbinaöbölben halat bányászni, biztosan megőrülök. Ezt kellene megmagyarázni.
kzoli2008. 12. 23. 19:36:25
Szia Darázs!

Én nem ismerek olyan embert, aki szebben fogalmazta volna meg, hogy: Miért is ekkora, emeletes problémahalmazok vagyunk?
Egyszer, majd hosszabban is írnék erről. Most csak annyit: Aki harcosnak születik, az mindenben kihívást lát. A kesztyűt pedig fel fogja venni, akár a csontiragasztáshoz, akár a küzdelemhez. Ha pedig nincs olyan, aki elédobja, akkor puszta kézzel saját magát marcangolja.
A lélegzet öröméről csak annyit, hogy: Néha az ami nem is tudatosul az emberben, képes a legnagyobb boldogságot okozni.

A többieknek üzenem: Légyszíves ne bántsátok egymást! Annyira rossz, hogy két napja alig látok mosolygó embereket, mert a Szeretet Ünnepe címszó alatt, mindenki ideggörcsöt kapott a vásárlásban és a forgalmi dugókban.

Talán ha örülnénk annak, amit Darázs írt: Horgászni és lélegezni muszáj. Vagy vége mindennek.

Erőt!
Kovács Zoli
squid2008. 12. 23. 15:10:09
Kedves Vén trotty aspius!

ha minden öreg ilyen lenne akkor ez a világ már rég elégett volna, legyél inkább csendes (majdnem) tapasztalt öreg. bár ahogy elnézem arra nem emlékszel mi volt a múlt héten, nem értem minek így kötekedni.
neked addig jó amig a szaggatott hangot hallot....

szókimondó squid
aspius22008. 12. 23. 15:04:45
Szia xkriszx,nem az a majd 40 évnyi külömbség,de értek a mondatokból,sőt:a szavakból is,és ezennel részemről VÉGE!
Kellemes Ünnepet,és valóban,halban gazdag boldog Újévet!!!!
Darazs2008. 12. 23. 14:56:00
Sziasztok!

Én nem szállnék be az anyagi részér érintő "vitába". Már csak azért sem, mert elsősorban nem pecás, hanem horgászfeleség vagyok, akit egy olyan férjjel áldott :) meg az ég aki mindig, mindent erőn felül vállal (időt, munkát, felszerelést), ha a horgászatról van szó. Aki ismeri, tudja :)

Engem leginkább a fórumindító kérdés fogott meg, és sarkallt arra, hogy leírjam azt az egy mondatot, amit én erre válaszolnék - Meddig öröm a peca?

Levegőt sem azért veszünk, mert minden lélegzetvétel örömet okoz.
Hanem, mert nem lehet élni nélküle...
:)

Kellemes Ünnepeket!
Darázs
xkriszx2008. 12. 22. 18:19:22
Szia Aspius2!

Itt pontosan arról van szó, amit írtál. Ha elolvasod a hozzászólásokat, akkor láthatod, hogy senki sem dicsekszik, de viszont a véleményeink tartalma teljesen megegyezik. Olvasd el még egyszer... és akkor biztosan észre fogod venni, hogy a Te és a Mi általun megfogalmazott vélemények ugyanazok.

Neked is Kellemes Karácsonyt és halakban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv.:
Krisz
aspius22008. 12. 22. 18:12:15
Gyerekek,én nem értem miről van szó?Horgászunk,vagy dicsekszünk,ami szomorú.
Tényleg,honnan indultunk?és hova érkeztünk?
Mindenki azzal horgászik.ami tetszik neki,és még megveheti.A legkedvesebb botjaim 20 évesek(talán 4-5 -el kevesebb),sajnos az akkori Shimanoim már sántítanak,de az OKUMA Longbow,felvette velük a versenyt,sőt,,,
De ,Ti fiatalok döndhettek.
Ez nem simi,egyszerűen csak jó,és nem drága,PRÓBA!!!
Üdvözlök minden sporit,meghitt Ünnepet,boldog Újévet kívánok!
 
1 | 2 | 3 | 4 tovább »