Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
nagyvarad12017. 07. 21. 22:37:17
Ahhh... Aranyos hivatali elhárító szöveg... A probléma nem új keletű,és a lényege a tóparti települése bevételi kasszájához vezet... Ha nincs sporthajózás a Tiszán,nincs bevétele T,fürednek,A szalóknak ,Sarudnak,stb stb.... És nincs a hajókikötőknek sem . ..
Nem megoldás a ez az itt leírt szabályozás. Ezt az idő bizonyította.És teljesen komolytalan az,hogy a horgászoktól várja a hatóság a feljelentéseket.... Mintha a közúti gyorshajtókat a többi autósnak kéne feljelenteni... Nem is akarják a hatóságok a problémát kezelni az említett ok miatt. Ráadásul olyan emberek is hozták ezt az új szabályozást akiknek érdekük a sporthajó bachanália,mert kikötőjük van . Kecskére a káposztát.
Nem is lesz megoldás,mert a rendszernek ez a gyakorlat felel meg..
Ami pedig a Tizsát illeti,az máris tönkre van téve akkor is ötven évre,ha most azonnal letiltják a sporthajó ,síelő és hordákat és a jetski falkákat. A folyó meder parti részein már most méteres iszapfelrakódások vannak ahol pont úgy terjednek a vízi növények mint a tavon. A nagy öreg fák bedőlnek a Tiszába és a folyó minkét irányba szélesedik. A parti horgászoknak évente kell hátrább vinni állásaikat. 1970 óta van területi engedélyem folyamatosan a T.tóra. Amikor még az az Aranyoson kecsegét lehetett fogni,és a Füredi gyümölcsösi szakadónál termetes márnákat fogtunk. Van ö.hasonlítási alapom.... Teljesen tönkre van téve a Tisza,aminek az elsődleges oka a hullámverés és a nyári magas vízállások. Ebbe persze a szélsőséges időjárás is bele játszik a tavi részen. Viszont a folyót egyértelműen a Sporthajók,jachtok és magasan tartott vízállás tette tönkre . Hallat pedig a kormorán fog.... Summa summárum : nincs lobbi az egészséges Tisza érdekében.