Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
pecas702016. 01. 26. 15:45:39
pecas70
"Gyálai Holt-Tisza - 12+874 fkm-ig, Lúdvári szivattyúteleptől a szérűskerti
zsilipig terjedő szakasz)"

Ha erről a szakaszról van szó, akkor az is a Csongrág megyei szövetségé lett
anonimusz2016. 01. 26. 13:58:21
A Szeged-Klebensberg Teleptől - Röszkéig húzódó, Gyálai-Holt-Tisza vízre hívom fel a figyelmet.
Ez a víz több szakaszra van osztva, de a Röszkénél húzódó szakasz, a víz hosszanti középvonalának egyik fele Röszkéhez, másik fele Szegedhez tartozik, azonban a vízpartot Röszke felől egy átvezetőn keresztül lehet megközelíteni.
Fel szeretném hívni a figyelmét ennek a vízszakasznak, a kivételes adottságaira és a táj szépségére, internetes portálokon érdemes képeket megtekinteni róla.
A más városokból, és külföldről ide látogató horgászoknak az álla esik le, e különleges szépségű és adottságú horgászvíz láttán.
A vízszakasz több ponton táplálható az élő Tisza vízből, melynek rendkívüliségét- gondolom - nem kell ecsetelnem.
A Röszkei vízszakaszt, melynek neve „Lisztes”, 2015. év végéig a Röszkei Sporthorgász És Természetvédő Egyesület „K E Z E L I”, azt nem tudom megmondani, hogy hivatalos, vagy nem hivatalos együttműködésben a Röszkéhez tartozó Tisza Halászati Szövetkezettel, akiknek az ide év elejével szintén megszűnt a halászati joga a szakaszon.
A Röszkei Sporthorgász És Természetvédő Egyesület elnöke Magyari László Röszke, volt Polgármestere.
A párthovatartozástól függetlenül, a víz adottságai kihasználatlanok, hosszú évek óta semmi fejlesztés, a vízben minimális a halmennyiség. A horgászok nagy része elégedetlen, több okból, az egyik ilyen, hogy az állítólagos haltelepítésekről, befizetett pénzekből történő kiadásokról nincsenek kellően tájékoztatva, és gyakorlatilag ezekből nem is látszik semmi érdemleges.
A célom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy most 2016. évtől új pályázati lehetőség van.
Egy ésszerűbb gazdálkodási terv szerint működő, a horgászatért és a tájért tenni akaró egyesület pályázata minden horgász számára előnyös lenne, és egy nemzetközileg is elismert „horgászparadicsom” lenne kialakítható.
Most jelen pillanatban, tudomásom szerint nincs konkurens Pályázója a Röszkei Sporthorgász És Természetvédő Egyesületnek, és ha ez a hátralevő rövid pályázat időben így marad, akkor továbbra is marad az enyészetnek ez a rendkívüli tájegység.

Röszke, 2016. január 23.
Tisztelettel:
Sok horgász nevében: egy Anoním horgász.