Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
solyi2013. 11. 10. 16:46:55
solyi
Évek óta olvasom a pergetésről szóló írásaid.Sokat tanulok belőlük.
Igazából hasonló Arspoétikát vallok a pergetés gyönyörűségéről mint Te.
Számtalan elejtett szó és meghatározás visz el egy egy fontos dolog és eredményességéhez.
Ez az ami számomra nem" Mű-dolog"..és nem terelés hanem igaz szó.
Bokor Károly szavaival élve:-Csak hitelesen ...mert rögtön kiérzik a vetítés hatása a szavak mögül...:)
Tetszenek a Sikeres Sporthorgász oldalain a cikkeid.
Olvasom és gyakorlom...Köszi.
szennyeslelku2013. 06. 18. 16:53:58
szennyeslelku
Rengeteget kísérleteztem a szakáll nélküli horgokkal.
Főleg domolykózás közben zavart, hogy előfordult, hogy a kis hármashorgot, csak hosszas szabadítás után tudtam kivenni egy-egy domi szájából, sőt előfordult az is, hogy megöltem így halat. Le kell nyomni a szakállakat és helyzet máris sokkal jobb.
Később jött a szakáll nélküli egyágú verzió.
Jól akadt a csukának, és a sügérnek is, de a domi ha óvatosan evett 10 kapásból jó ha egyszer akadt meg rendesen.
Aztán a micro jig-eken próbáltam ki a lenyomott szakállt. Azóta szeretem így használni őket. Könnyebb a behatolás, de mégis jobban tart, mint teljesen szakáll nélküli verzió. Ráadásként könnyebben kipöccintető az akadókból.
Most tervezem kipróbálni a szakállas egyágú wobblerre való horgokat domolykózásnál. Szerintem kezdem a gyári állapotában, aztán megpróbálom majd lenyomott szakállal.
Carpmaster2013. 06. 18. 16:24:43
Carpmaster
A cikket elolvasva megakadt a szemem az említett szakáll nélküli hármashorgon.
Sokáig "féltem" szakáll nélküli horgot használni, pár hónapja azonban lenyomtam néhánynak a "visszáját", gondoltam, megpróbálom így. Sügérre pergetek leginkább, és meglepetésemre az akasztás - partra kerülés arány látványosan javult. Sügérezés mellékhalaként azonban ugrott be süllő, csuka és kisebb-nagyobb feketesügérek is - velük sem volt gond, amit megakasztottam, az partra került.
Ezek egyágú jighorgos esetek, de mivel bejött a dolog, jópár hármashorgomat is "megborotváltam". Egy-két csukesz ugyan lemaradt, de ennyi a szakállasnál is jellemző. Érdekes módon az ugráló, fejét rázó pisztrángsügéreket is megfogtam a lenyomott szakállú hármashoroggal, amennyiben azt rövidebb távon akasztottam meg. Azonban pont ma hajnalban történt a következő eset, ami egyelőre egyszeri, így lehet véletlen is, de szerintem nem az. Nagy távolságban mozgolódtak a fekák, csak speciális "távdobó" csalijaimmal, 40-50 méteres dobásokkal értem el őket. A nagy távolságban kiugró halaknál (2) egyszerűen nem tudtam feszesen tartani a monofil zsinórt, így megléptek.
Ezek a saját észrevételeim, nem szentírás, de gondoltam, megosztom őket e cikk kapcsán.
Üdv: Kovács Szabolcs