Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
kavics642018. 01. 25. 10:36:22
Nem a szabadidő kellemes eltöltéséről szól már a horgászat ! Hanem arról hogy a horgászt lehetőleg a halőr tudja megfogni és az engedélyét bevonni a lehetetlen szabályok be nem tartása miatt ! Igy a lóvé megmarad nekik és a horgászból is kevesebb jár a vízre !Minek a túlzó szabályozás amikor Verespatak megint aranyat termel ? Jön egy esőzés és annyi lesz a halaknak ! De ez a tetves ***** MOHOSZ is minek van ha nem képvisel minket ? Irnék azoknak is levelet de már azt sem lehet nincs hová ! Ez a legjobb minden nagyon jó minden nagyon szép a horgász meg dögöljön meg a szabályok közepette !
kavics642018. 01. 25. 10:29:36
Irtam egy faja hozzászólást és elszállt az egész !
nagyvarad12017. 02. 11. 07:52:34
Kavics spori! Tegnap váltottam ki a horgász engedélyemet és a vele járó ("söralátétnyi")járulékos okmányokat. Kerek egy óráig tartott a nevezett okmányok kitöltése amit egyébként az irodában lévő négy alkalmazott csinált..(Ez nem vicc) Ráadásul ahogy korábbi hozzászólásomban is jeleztem,minden megváltozott megint a 2016-os szisztémához képest. Új formanyomtatványok tömkelege,új rublikák,új területfelosztás,új adatkezelési formák. Mintha a kozmoszban utaznánk és évente egy másik bolygón telepednék meg.A Tisza tóra pl. már nem adják a gátjárásit együtt a ter.engedéllyel.Ráadásul a gátjárási engedély egy hónappal korábban lejár mint a horgász területi engedély.(összehangoltság)
Amikor végeztem és kiléptem egy táskányi dokumentummal az irodából,a kint várakozóknak elmondtam,hogy egy napi hideg élelmet szerezzenek be mielőtt nekivágnak,mert a cécó felér egy főiskolai szakdolgozat megírásával. Üdv.
kavics642017. 02. 10. 17:00:20
Nagyvarad frappánsan megfogalmaztad ! De hol vannak a szabályhozók ? Itt nem mernek nyilatkozni ?
nagyvarad12017. 01. 29. 18:39:15
Egyet értek az előttem szólókkal.... Ezt a szabályozást "rend"-nek nevezni egyszerűen fogalmi zavar.
Nincs rend.... De van rendetlenség ami nem a horgászoknak köszönhető,hanem a szakadatlanul változó szabályozásnak,ami ráadásul pocsék,ahogy az előttem szólók is hangsúlyozzák. Egyik oldalon létezik a szabály a szabály hátán ami a horgászokat korlátozza, kötelezi figyelmezteti,tiltja és persze ellenőrzi a leghatékonyabb és legdrágább technikai eszközök bevetésével. Éjjel látó vízen parton,videó felvevő ,GPS követő,terepjáró,uniformis ,fegyver és még sorolhatnám. Ehhez még hozzá kell adnom az ortodox szabályértelmezést amit a halőrök rendőrök,gátőrök,természetőrök,polgárőrök sattöbbiőrök foganatosítanak a bal***** horgásszal szemben, aki mindezt (ráadásul) finanszírozza.
A másik oldalon viszont létezik a horgász,aki a folyón már nem tud horgászni a vízisportot űzők zaklatásától. Mindent tűrnie kell. Elsősorban azt,hogy a folyón csak a jégmadár fog halat. Másodsorban azt,hogy már a hal ki nem fogását is regisztrálni kell.Arról nem is szólok,hogy mit kell még beírni,bejegyezni regisztrálni ha esetleg fogtál....De ha mégis fogtál az agyon kell verni (kíméletesen,(?) ) Csak megjegyzem:ha egy kutyát agyonversz börtönbe zárnak. Továbbá,ha leszakítasz egy büdös növényt,ha szemetet találnak nálad amit akár a Tisza hozott Romániából el vehetik az engedélyedet,vagy 30 ezertől megszabadítanak. E-közben pedig a sporthajók tonna számra nyomják a folyóba a mérgező égésterméket.és mossák el a partot,döntik be a fákat iszonyúan eliszaposítva a folyót.... Behúzós horgászat...? "köszönjük...." Hol van a horgászat sport jellege amikor az egyik félre kedvezőbb szabály vonatkozik ha meg tudja fizetni? Viszont akkor ne mondjuk,hogy sporthorgászunk.... Mondjuk azt,hogy üzlet....
richeypi2017. 01. 01. 13:51:55
szerintem lassan a horgot is be kellene tiltani!
nem a horgászat korlátozásával lesz több hal.a hal szaporodására,élővilágát befolyásoló tényezőkre kellene odafigyelni.az úszóházakról,meg mindenhonnan ömlik a szenyvíz-szemét a tiszába.a hajos,jetes,nagymotoros közlekedés olyan hullámkeltéssel jár ami a partszéli élővilágot rombolja....és lehetne még sorolni.
de sebaj , még több tiltás és a kutya nem fog horgászni a méreten aluli halakra a tiszán.
kavics642016. 12. 31. 10:50:37
Jó lenne ha azt is megírnák mikor lesz nyilvános horgászgyűlés !
kavics642016. 12. 31. 10:40:21
Horgászni azért még lehet ? Egy félhavi fizetést fizetünk és ezért kapunk egy egész tiltó listát !! Aki kitalálta ezt az se volt normális !