Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
one19802013. 04. 22. 22:17:48
one1980
Tisztelt Horgásztárs!

Ha fontos számodra, hogy a természetes élővizeink halállománya gyarapodhasson az elkövetkező években, akkor írd alá ezt az ívet, hogy a Magyar Parlament elé vihessük közös ügyünket.

Az aláírásgyűjtő ívek másolhatók és nyomtathatók. Az összegyűjtött, aláírt íveket a következő címre kérjük eljuttatni:

Zounok-Tv. 5000 Szolnok, Thököly út 149/29 Hrsz.

http://hett.hu/doku/valasztas.pdf
vsanko52013. 04. 17. 21:48:11
kb 20 éve a kedvenc helyem, gratulálok a szép fogáshoz, talán egyszer engem is megtalál egy hasonló szépség :)
bokorkaroly2009. 08. 04. 22:13:33
Harcsas Üdv. Lehet, hogy kevés ott a süllő, a harcsa, mert a hemzsegő éjszakai fehér halak közé illene odadurrantaniuk időnként. Egyébként tanácsos egész éjszaka ott lenni, mert néha csak nagyon későn jönnek elő a rablók. Most ebben a fülledt, nehéz nyárban többször előfordul, hogy napokig sem esznek jól. Szeptemberben, októberben talán akkor jobban fognak kajálni. Persze lehet, hogy azon a szakaszon kevés az éjszakai rabló, azért mert néha fognak nem biztos, hogy sok van belőlük. Egy pergető bottal, vékonyabb zsinórral, ólommal jól ki lehet tapogatni a meder alakulatokat. Ezután talán könnyebb lesz a dolog. Sokat kell kint lenni, hogy tapasztalatokat szerezzen az ember, ez a legfontosabb, görbüljön BK.
harcsas2009. 08. 04. 17:41:25
harcsas
Tisztelt Bokor Károly!
Jómagam a Bodrog folyón horgászom egy kb 2 km-es szakaszon horgászom. Többnyire harcsára és süllőre éjszaka fenekezve vagy pergetve de nem akarnak horogra akadni pedig mások fogtak szép harcsákat nem olyan rég .A szakaszon van egy partvédő kövezés is itt a fenti és lenti részen tudok a stégektől horgászni. Olvastam hogy azok a részek fogósak ahol akadók medertörések vannak, a kövezés alsó és felső részén hömpölyögni kellene a víznek még meg áradva sem búrványlik a medertörést ha van ilyen hogy tudom meg találni radar nélkül ha a víz teteje sima .Az éjszaka horgászat alatt leszűrtem hogy ritkán vagy egyáltalán nem rabolnak attól még tartózkodhatnak itt ragadozók ?? A másik dolog hogy a part közelében hemzsegő keszegfélék re nem áll ki egy rablóhal sem este miért lehet ez .Ilyenkor nyáron hol tartózkodnak akkor a ragadozók hogy semmi jelet nem adnak magukról egy írás szerint ahol nappal a balin rabol ott éjjel a süllő harcsa ez igaz mert hajnalban és szürkületkor vannak balin gyanús rablások
Válaszát előre is köszönöm.
üdv:harcsas
opiman2009. 08. 03. 01:21:29
ISTENCSÁSZÁRKIRÁLY!!! Mint Bokor Károly összes írása. Ennyi.
bokorkaroly2009. 08. 02. 22:18:19
Bojlispeti, Titánka, sziasztok . Igen, megfelelő a fenekezős süllőzéshez is. Még akkor is, ha nagyobb tömegű az ólom és esetleg nagyobb halak jönnek. A másik, a nagyobb dobósúlyú bot valóban nehéztüzérségi fegyver. Nagyon erős, valóban kissé merev, valóban nem könnyű vele átpergetni egy éjszakát. Az is igaz, hogy a kezdők egyszerű és a viszonylag olcsó, első botja lehet. A könnyedebb dobósúlyú változatával azért lehet ám kellemesen és eredményesen is pergetni, erre tényleg jó példa volt, hogy az egyik Salmo kupán, luxus botokkal dobáló mezőnyben sikerült a " tesztelgetett" bottal kiemelkedően nyernem. Jól érzékelt mindent a bot, és bírta még a kapitális csuka rohamait is. Azért jó, hogy vannak ilyen botok is, mert így mindenki választhat a pénztárcájának megfelelőt.

Szallosalbert, sajnos még mindig nem tudom melyik napok lehetnek a biztosak, mert közben bejött egy nagyon messzi horgászlehetőség is, azt intézgetjük, holnap írok részletesebben a mail-edre. A Szentgyörgy ágat nem lehet elfelejteni, de a meghívást sem.... Szia, BK
szallosalbert2009. 07. 31. 18:26:40
Karcsi batyam ! Te telyesenn megfeledkeztel a dolgokrol, vagy inkab nem volt idod ? Nem mintha kotelezo lenne, csak varom a mail-t . Udv Albi!
titanka2009. 07. 31. 16:19:55
Kedves Bojlispeti!
Nagyon jó kérdések, pont ezt kérdeztem volna én is, ha mertem volna. Amúgy nekem is van a 45-145-ös Grapho Devil botból, és harcsapergetésre használom. Szerintem a bot kezdőknek való, mer nagyon erős (és nehéz), kimondottan merev spiccű, olyan durva brutál harcsás bot. A nyéltagja is ennek megfelelő. Egy éjszakai pergetés után hátfájást lehet tölle kapni...
A 25-75-össel sokáig én is kacérkodtam, mert elég érzékeny a spicce és nagyon tág az akciója, de ez is elég nehéz, inkább közepes tartományba mutató bot. A terhelhetősége tekintetében viszont kétségeim ébredtek. Kiváncsian várom én is Bokor Károly úr válaszát. Ő is vett (vagy kapott) belőlük
a 25-75-öst használta pergetőversenyen, a 45-145-össel pedig fogott már nagyobb harcsát. Ezek után soha, semmilyen cikkben / filmben nem láttam használni a nevezett botokat. Lehet, hogy Ő sem volt vele elégedett?
Remélem a maga szokásos udvarias módján, (X) -től eltekintve, megmondja az igazat róla...
bojlispeti2009. 07. 31. 12:13:44
bojlispeti
Tisztelt bokor úr!

Nagyon tetszett a cikk,mindig szívesen olvasom az írásait!

Az lenne a kérdésem, hogy a cikkben szereplő Grapho Devil bot 3m 25-75grammos botja megfelelő e lenne fenekezős süllőzéshez?
A durvább 45-140 grammos mennyire gerinces,mennyire erős a spicce?

Köszönettel:Kovács Péter