Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
fater072014. 01. 01. 10:53:48
halfarkas61!egyetértek.
salabakter2013. 12. 17. 20:17:22
halfarkas61!

Egyetértek a leírtakkal.
gelato2013. 12. 17. 19:45:08
gelato
Köszönöm szerintem röviden ennyi, a halfarkas hozzászólása az igaz!
miscredit2013. 12. 16. 21:26:54
Talán magyarázatot ad egy másik fórumon 2013. decmeber 12-én megejtett hozzászólás, mely szerint:
Volt egyszer egy vitorláshajó, ami elakadt egy hálóban. Hívta a rendőröket, akik meg is jelentek a helyszínen és megjöttek a halászok is, akik buzgón szedték a hálót és a tartalmát is. A vitorlás utasai fényképeztek és feljelentést tettek. A nyomaték kedvéért a Köztársasági Elnök is kapott a képekből, amin pontyok, süllők is voltak a busák között.
halfarkas612013. 12. 16. 09:13:12
Üdv Urak!
Olvasgatva a cikket 40 éves horgász múltal pár szóban leirom véleményemet.
Nézzük Füstös Urat. Gondolom rémlik embereknek a Tisza tón történ dolgai és annak a vizhangja. Politikai támogatással Bekerült a Balaton élére.Dióhéjban ezek az előzmények.Nézzük a jo oldalát??? Telepítések nyilvánosan nevetséges mert milyen ellenőrzés az amit bejelentenek? Szelektív halászat??? olyan alibi duma amire pénzt lehet felvenni és ellenőrizetlenül lehet vinni a halat. Aligai akado süllőívásban havi szinten szelektiv busa halászata akadó háloval!!!! Nem kell ragoznom szerintem. Ellenőrzések fokozása!!!! Ez a sok jo közül ami teljesült. pozitivum. A jogszabályok átalakítása hogy büntethető legyen az orvhorgász!!!! Nagy pozitivum. Telepités nyilvánosan!! Ez is pozitivum. Busa halászata??? Ez is az lenne ha a Zala csatoprna lerekesztésével csinálnák évi három alkalommal amikor tonnaszámra uszik fel a busa. Rekesztéssel ez igazán szelektív halászat lenne.Speciák András cikkei!!! Azt elfelejtette ermlíteni amikor verve mellüket megmentették a Balatont a busa betelepitésével. Anno miliárdokat felvéve az államtol.Most ez az államilag finanszirozott blabla verve a mellét ujabb összegeket kap arra hogy már öko katasztrofát okozva mentse a Balatont.
És még egy ami nagyon fontos. Leállt volna amugy is a halászat decemberbe ahogy a lemondás előtt kivették a hajokat.Hogy tavaszig mi lesz az biztos attól függ az asztalnál zárt titkos ülésen miben maradnak a hetek. Ahogy más ügyben is ez van itt az országban.szerintem az egyik kutya másik eb változat fog felszinre kerülni.
A természet meggyogyitja magát ahogy már számtalanszor tette.
Nem kell halászat.Nem kell öshonos telepítés. szelektív halászat zala csatorna rekesztésel. telepítés ellenőrizve ahogy a Füstös ideje alatt volt. Ellenőrzések szigorítása ahogy alakult az utobbi két évben. És még egy. Pihentető szakaszok kialakítása a Balatonon. Halas részeken mint a nyugati medence egyes részei. Teljes horgász tilalom ilyen helyeken és nem az egész Balatonon
Szoval tömören ennyi. 5 év és megoldja a természet.És nem az ember.sem Füstös sem senki.
csorike2013. 12. 15. 13:27:27
Itt egy nagyon hasznos videó, ami a témát alaposan körbejárja, és megkérdez mindenkit, talán külön kiemelendő az MTA limnológus kutató Specziár András véleménye, az ő cikkeit korábban a Mahorban olvashattuk a Balaton halállományáról:
http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/targya lnanak-a-balatoni-halaszat-atvetelerol-de-1200641

Újra csak azt tudom mondani, hogy aki ide téved, lássa be a lényeget: Azok a horgászok, akik egész éven itt élnek, látják a cég működésének pozitívumait az előző rendszerekhez képest! A mi egyesületünk képviselői is ott ültek a II. Balatoni Halgazdálkodási Fórumon, és az elnökök valóban a céggel voltak!
Magnum972013. 12. 13. 18:18:45
Magnum97
Ez korrekt,érthető logikus komment volt..!
Salá-val írtuk,meg kéne itt várni,mi tejlik a dolgok mögött..
Őőőőő mi rejlik a dolgok mögött...:)
miscredit2013. 12. 13. 18:09:37
Magnum én is friss nick vagyok, de nem kívánom szidalmazni sem Füstös Gábort, sem a Zrt.-t. Helyette egyszerűen leírom a véleményem, amely vagy tetszik, vagy nem, mindenesetre szerintem megalapozott.
Eddig attól visszhangzott az ország, hogy mi horgászok nem akarunk a természetes vizeken halászatot. Most, hogy a miniszter meghozott egy fontos döntést jóegypáran fanyalognak, kongatják a vészharangot. Nem a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. került megszüntetésre, csak a halászatot tiltotta be – ideiglenesen, vagy véglegesen – a miniszter. Hogy miért? Azt nyilvánvalóan előbb-utóbb megtudjuk. Ebben az országban nincsenek titkok. Egy ilyen lépést nyomós okok nélkül nem tesz egy miniszter. Főleg úgy, hogy F.G.-t komoly kormányzati tényezők támogatták.
A halászat akár végleges tiltása egyáltalán nem okozhat gondot a Balatonon, mintahogy külföldön, vagy pl. a Tisza tónál sem dőlt össze a világ. A természet mindent megold. Ha sok lesz a fehérhalból, akkor elszaporodnak a ragadozók, ha túl sok busa, amur, stb. lesz, akkor saját maguk táplálék konkurenseként el fognak gyengülni, el fognak hullani. A törpeharcsáknál is ez a helyzet.
A Zrt. el fogja látni azokat a feladatokat, mint eddig, csak a halászati profil esik ki. Tehát lesz halőrzés, telepítés, stb. F.G. A halgazdálkodási és halvédelmi törvény vitájának parlamenti nyílt napján is elmondta, a Powwerpoint prezentációjában pedig be is mutatta a balatoni halászat jellemzőit:
• elsősorban ökológiai érdek alapján
• térben és időben korlátozva
• szelektív eszközökkel
• a „horgász hala” csak melléktermékként
• veszteség tűrése
Szóval pánikra semmi ok, kevesebb veszteséget fog termelni a Zrt.
Az, hogy F.G. mennyire volt szimpatikus, vagy éppen antipatikus ez vérmérséklet kérdése. Elindult egy olyan úton, amely a horgászok számára hosszabb távon akár kedvező eredményeket is hozhatott volna. Hogy mibe bukott bele – mert a lemondás ugye az csak megelőzés – azt ahogy írtam meg fogjuk tudni. Valószínűleg az általa irányított apparátus lépett át olyan szabályokat és határokat, amelyeket kellő dokumentáltság után a miniszter nem tolerálhatott. A z apparátus, vagy cég által elkövetett szabálytalanságokért pedig általában az első számú vezető a felelős.
Magnum972013. 12. 13. 18:00:01
Magnum97
Csak pár hírt emeltem ki,van több is,vissza lehet keresni..:

http://www.peca.hu/hirek/cikk/akkor_hova_is_te lepitsunk/

http://www.peca.hu/hirek/cikk/haloreink_jelent ik_1014_8211_1020/

http://www.peca.hu/hirek/cikk/_balaton i_haltelepitesi_beszamolo/

http://www.peca.hu/hirek/cikk/ nagy_csuka_a_keszeghaloban/

http://www.peca.hu/hirek/cikk /kozlemeny_a_balatoni_busahalaszatrol/


Emiatt kerestem kutattam,érdemes az alatta zajló kommenteket is figyelni,ha ő tudott nem kis mennyiséget fogni,igaz hibázott és megbukott vele,másnak is ment volna..!
http://www.peca.hu/hirek/cikk/ugrott_a_teruleti_en gedely/
Magnum972013. 12. 13. 17:50:25
Magnum97
Csorike és a többi, aki még adja is a képét mellé,egy se szidalmaz,vajon hogy is van ez..?
Lehet egy ember a 3 nick gazdája..Hmmm Hmmm...!
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 tovább »