mucsalikrol/
Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
hubu122012. 03. 04. 16:51:07
Tisztelt Farkas Tamás !!!!

Írta, hogy a kísérletezés egy egész vagyont emésztene föl. Gondolkoztam ezen és arra jutottam, hogy ha az ember a vateráról, ebayról, apródról veszi a wooblereket akkor nem olyan drágák. Különben nagyon jó ötlet.

Gratulálok!!!!
solyi2009. 01. 20. 20:50:45
solyi
Jó estét Tomi!Egy műanyag vonalzó lesz a lapát.{már a vonalzóból készített}Rajta vagyok ,talán jó lesz .Van SR minta.Öregesen...de elkészül.Majd beszámolok.Hali. ÜDV: solyi
FarkasTomi2009. 01. 20. 08:40:50
FarkasTomi
Üdv Ynara!
A cél az az volt, hogy "Rapalával másképpen" horgásszunk.
Én is számtalan wobblert építettem már, sőt barátommal szerkesztett közös könyvünk is e témát boncolgatja. Számtalan lehetőséget biztosít kreatívitásunk, csak a végére kell járni és tökéletesíteni elképzeléseinket.
Minden jót!
T.
ynara2009. 01. 20. 04:01:03
Szia Tomi! Nem muszáj rapalát szétszedni. Ha szerzel balsafát nagyon gyorsan, egy csiszolóvászonnal is kialakíthatsz egy shad formát vagy bármilyent. És akkor kísérletezhetsz. Ha vannak wobbler ötleteid, ezen a oldalon a megvalósításukhoz nagyon sok segítséget kaphatsz: http://www.haldorado.hu/forum.php?frid=135
Mondjuk elég sokat kell hozzá olvasni, de megéri. Ha az ember kísérletezik. Néha az ember beletalál valami jóban és sikerül valami jó fogós wobblert készíteni. Érdemes már az elején úgy tervezni, sablont késziteni, hogy klónozható legyen. Én jártam úgy, hogy sikerült balinra olyat készíteni, hogy ha valahol folyóvízen volt balin, tuti hogy megfogtam vele. Azután utolérte a wobbler végzet. Azóta is sajnálom, mert nem múlta felül egy gyári csali sem.

Üdv. Ynara
FarkasTomi2009. 01. 19. 07:35:54
FarkasTomi
Szia Ynara!
Igen, elképzelehető, hogy ha egy pontban súlyozod a háti részt akkor nagyobb intanzitással fog veretni.
Feltétlen kipróbálom az ötleted, bár egy kisebb vagyont emészt fel a tökéletes
egyed megalkotása, drága a Rapala.
Üdv:T
FarkasTomi2009. 01. 19. 07:31:13
FarkasTomi
Jó reggelt Solyi!
Először is meg kell "gyógyítanod" a testet. Tehát ,SR terelőlapot kell fabrikálj az SSR-re. Terelőt én hobbyboltban kapható 1-1,5 mm-es műanyag vagy alumínium lemezből készítem. Ha a súlypontot akarod megváltoztatni akkor a háton kell metszést végezned és a megfelelő súlyt elhelyezned, úgy középtájt. Kísérletezni muszáj!
Üdv:T.
ynara2009. 01. 18. 23:42:04
Szia Tamás! Látom kreatív fantáziád van. Hasonló megoldással én is kísérletezgettem kezdő pergető koromban. Tehát egy süllyedő wobbler, amit a hátára helyezett terelő lemez mozgat és emel felszín felé. Jól meg lehetett ólmozni és nagyobbakat dobni. Csináltam 2 részesbe is. A kétrészesre csuka volt az érdeklődő, az egyrészesre balin. De aztán nem tökéletesítettem. Több időt kellet volna szánni rá. Szerintem ha az ólmot egy helyre teszed, jobban fog mozogni. De majd kikísérletezed. Várom a beszámolót hogy működik.
Üdv. ynara
solyi2009. 01. 18. 21:31:00
solyi
Nagyon nagy az ötlet.Az új "voplaszt"!Van két SSR-7SD-ém terelőlap töréssel.Nekilátok!De hol ólmozzam? A hasi részen?Ott merevítés van,vagyis fül.Nagyon jól jönne egy enyhe február második fele.MAJD figyelek! solyi
FarkasTomi2009. 01. 18. 19:33:02
FarkasTomi
Ave Viktor!
Csak azt sajnálom, hogy élesben nem sikerült tesztelni shadunkat.
Egyébként számos olyan wobbler van a piacon melyek alkalmasak
lehetnek ilyesfajta tuningra. Ja, és ha jól tudom a Megabass is készül valami hasonlóra.
Üdv:T.
vittorio2009. 01. 18. 18:14:51
vittorio
Kíváncsian vártam a telefonváltásunk után a cikket, és valóban érdekes, nem mindennapi ötlet! Valószínűleg kisebb emelésekkel-megállításokkal lesz jó vezetni, mint a twistert... de ezt tényleg ki kell próbálni. Gratula!
A műcsali-történeti táblázat nekem külön tetszik!