mucsalikrol/
Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
solyi2010. 01. 30. 16:33:07
solyi
Jobbulást kívánok.Tetszett az EURÓ HORGÁSZ-ban az Ars poétika.Azt hiszem elolvasom aPECA.HU-ból amit lehet.
A vírus úgy 10 napra legyűrt.Kemény , tudom hiszen egy hete szabaduktam meg tóle.Kitartást, egészséget.
solyi2010. 01. 24. 21:22:21
solyi
Legtöbbször éjszaka állok rá a pergetésre.Van valami varázsa,valami titokzatossága.Bajszikra vártam szeptemberben,októberben és novemberben is.Sem a Dráva sem a Duna nem adott 2009-ben rendes harcsát.Amit fogtam az "kölyök" kategóriába tartozik.A Rapala csodákról elismerően tudnék én is beszélni.Amit irtál Viktor az SSR-5 tipusokról az nagyon rendben van . Viszont a régi tapasztalatokból merítve sok 5ösöm lett a gereben fogak martaléka.A horogcseréket én is elvégeztem kulcskarikákkal együtt.Szép süllőket szedtem össze velle.Valahogy az az érzésem ,inkább a 9-es volt a sztár.Ha feláll arra szintmagassságra a kedvencünk,Haddon Ted P,Predatek,Barramundi,odanyúl és rászív keményen.Kapásom viszont a Rapalára volt a legtöbb.A "Kálmi"{Soltész Kálmánra gondolok}mondta:a folyók elvágó sodorvonala mentén a szürkület órájában még az evőkanálnak is odavág.Mert akkor még volt a vízekben sok.Most? Most művészkedni kell.Nagyon sok kitartással és türelemmel.
Devilpicker2010. 01. 23. 19:17:50
Valohol előrébb írtátok hogy a 16. képen lévő wobbler nyelvéneknek a széléből le van vágva egy darab. Jobban szemügyre vettem a CD és Original wobblereim, és azt találtam hogy az enyéim közül is van aminek le van faragva a széléből, gyárilag.
Nem lehet hogy így hangolják őket, a fémfül hajlítás helyett, hogy ne pattanjon meg a lakk a fül mellett?
Üdv.: dp
popipro2010. 01. 22. 11:58:45
popipro
campeca!

Szerintem olyan értelmezése van a 12db os SSR5 fotónak, hogy ennyi gyűlt össze belőle az évek során. Ha egy típus igazán beválik, előbb utóbb többet is beszerzel belőle, és miért ne más-más színűeket? Nekem pl. nagy favoritom (volt egy időben) az SSR8, van is belőle jópár. Ja és egy fogós wobbler elvesztése tönkreteheti az aznapi pecát ha beszaggatod, így igazából egy wobbler nem wobbler...
madlibalint2010. 01. 21. 18:15:50
madlibalint
Somefire!
Köszi, tudom ,hogy vannak ilyen UL pálcák, én a kihívást a gyártók részéről abban értettem, hogy egy ilyen bottal, ki tudjál terelni egy jobb harit is. De ehhez kell olyan zsinór amivel el lehet érni ezeket a távokat, és bírja egy nagy harcsa kínzását! Olyan horgok amik nagy biztonsággal akadnak, és tartanak, mégsem "bénítják" a wobblert....! És még sok kritérium.... Nem egyszerű...!
Bálint
Sanyo2010. 01. 20. 20:30:40
Sanyo
campeca
Nem csak harcsa eszi az SSR5-öt és nem csak éjszaka lehet használni...
GLaca2010. 01. 20. 15:59:45
GLaca
campeca
Szerintem egy kicsit túl reagálod a dolgot. A cikk nem azt sugallta hogy egy mázsa wobblerrel indulj el, hanem alternatívákat kínál különböző helyzetekre. Véleményem szerint ezzel segíti -ahogy írtad - hobbi horgászt. Hogy a színeknek mekkora a jelentősége azt senki nem tudja lemérni mert minden fogás esetleges, egy adott szituációra és környezetre érvényes. Vannak favorit színek de ezeket tapasztalat szűri ki és hinni is kell benne különben nem azt használnád a legtöbbször, így nagyobb esélyt adva a fogásra az adott színnek. Hogy az adott pillanatban egy más színű wobbler lenne ott és akkor mi történne azt senki nem tudná megmondani az már a jóslás "tudománya"
Szerintem kár belekötni, aki akar tanulhat a cikkből és a lényeg nem az volt amire te kiélezted.
Szia Laca
campeca2010. 01. 20. 14:10:50
Milyen értelmezése van a harcsapergetés 5, kis rapalák harcsára alcímű munkában szereplő azon fotónak, ahol 12 db. SSR5 látható természetesen különböző színben, 7 db J és stb.

Te szükségét látod ennek, mert amikor lemész a Bodrogra a 12 db. különböző színűből a tök sötétben ott gondolkozol, hogy melyiket tedd fel. Ki tudod jelenti, hogy 12 különböző színnek van jelentősége?

Súlyos átverés, ha azt a látszatot kelted, hogy szükség van erre egy hobbi horgásznak. Azt a látszatot kelted, hogy indokolt 12 db. SSR5 beszerzése, mert különböző színűk hozzásegít a fogás eredményességéhez.

Sem a cikk sem a fotók nem azt közvetítik, hogy 1 db. SSR5 elegendő a harcsázáshoz.

vittorio2010. 01. 20. 13:08:18
vittorio
"Ezek az írások, az a téves képzetet keltik a kezdő tájékozódni kívánó horgászokban, mintha az eredményesség a műcsali készletünk nagyságában lenne keresendő."

Lehet, hogy éppen az téved, aki ezt olvassa ki belőle.
Én például úgy is tudnám értelmezni az olvasottakat, hogy bár csak egyetlen SSR-5-öm van, azzal is jó eséllyel indulok harcsára.

Egy írás nem dönt helyetted, hanem információt közöl.
A többi nézőpont és hozzáállás kérdése.

üdv,

Viktor
Attis722010. 01. 20. 12:59:21
Campeca !

"Ezek az írások, az a téves képzetet keltik a kezdő tájékozódni kívánó horgászokban, mintha az eredményesség a műcsali készletünk nagyságában lenne keresendő."

A te előző nyilatkozatod meg azt sejteti,hogy elenyésző dolog a műcsali kiválasztása.
Az igazság szerintem a kettő között helyezkedik el.Minél többet tudsz annál kevesebb csalit használsz.Azonban ha csak nincs valami szuper mentorod,elég sokat kell próbálkozni amíg ez a" minél kevesebb "összejön.
 
1 | 2 | 3 | 4 tovább »