Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
emcse2013. 01. 14. 09:27:21
emcse
Kedves Konyegeza!
Jót mosolyogtam azon amít írtál, és nem azért mert nem igaz, hanem azért mert nagyon is helyénvaló. Számtalan esetet tapasztaltam amikor emberek egy kárászt nem tudtak a pontytól megkülönböztetni, a csukát lesüllőzték, és fordítva. Nyugodtan mondhatom hogy a horgászok túlnyomó többsége nem ismeri a halakat. Azt mondjuk nem állítanám hogy én minden esetben 100%-ban felismerem az összes itthon fogható halfajt, de mondjuk 98%-ban biztos. Azért csak ennyi mert az összes védett halfajt nem láttam még élőben így van amit én is csak szakirodalomból ismerek. A horgászvizsgának az lenne a lényege hogy a horgászt felkészítse arra hogy a zsákmányt beazonosítsa. Ennek sokszor nincs jelentősége mert:
1. A horgász mindent elvisz amit fog. Ami nem jó a konyhára az jó a macskának.
2. A halőr kollégák jelentős része sajnos csak az okmányok meglétét ellenőrzi, a zsákmányt már nem. Természetesen azért itt vannak kivételek.

A horgászok zöme itthon pontyra, süllőre, csukára, harcsára horgászik, ezeket jó esetben meg tudja különböztetni a többi fajtól, ezen felül a többi hal neki egyéb hal és nem is érdekli hogy az éppen milyen faj is pontosan. Arról még nem is beszéltünk hogy horgász vizsgát hogyan tesznek le néhányan. Azt csak hallomásból tudom hogy sok helyen diktálják a válaszokat a tesztkérdésekre, magam ugyan nem tapasztaltam ilyet, de hajlamos vagyok elhinni. :-(
konyegeza2013. 01. 13. 20:09:22
konyegeza
Kedves Horgásztársak!
Gondolom mindannyiótoknak van engedélye,és valamikor letettétek a horgászvizsgát is.
Szerintem ennek az egésznek nem sok értelme van,mert miből áll a vizsga?Megkérdeznek egy csomó dolgot,ami a horgászengedély minden egyes darabján egyszer biztos szerepel.Mint tilalmi idők,méretkorlátozások,és védett fajok!De ha,és- tisztelet a kivételnek-egy átlag horgász elé leteszek 3 10cm es halat,mint szélhajtó küsz,balin,domolykó,a nagytöbbség 3snecit fog tippelni rá.De van még,ha mondjuk ugyanezt eljátszom,egy bodorka,leánykoncér,jász,vösösszárnyú,és egy paduccal,akkor vagy 5vörösszárnyú,vagy öt bodri lesz a válasz./na és ebből az egyik védett is/Megint megemlíteném,hogy tisztelet a kivételnek!Kérdem én,hogy nem az lenne a normális,hogy egy ember aki vizsgázott horgász legalább ismerné a halakat amikre horgászik?