Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
Hsz2012. 08. 11. 11:40:08
ttlake
Nagyon is életszerű. Azt próbáltam megértetni veled, hogy a halászt nem csak az elfogult szövetkezeti halőr ellenőrízheti. Az a közel száz megbízott halőr az horgászegyesületi halőr. Éjjszaka meg elég nehéz kamerával bizonyító képes felvételt készíteni.
A határőrség csak papíron szünt meg nagyon is létezik csak rendőri feladatokkat is ellátnak. Ezek nálunk nagyon is mostani emlékek itt állnak a kapuban éjjel és nappal. A kiszámítható ellenőrzés is igen eredményes hiszen a megye ilyen jellegű feljelentésének 93 %-a a mi vizeinkről történik. A nemzeti parkok felügyelői is ugyanúgy ellenőríznek a folyón.
Tudom, hiszen eggyütt akciózunk. A halászok abban az időben /50-es évek/ nem adtak el halat mert mint írtam a szövetkezet fizette érte a legtöbbet és aznap. Én ismerem az összes csongrádi halászt már vagy 38 éve. Nyugodtan el lehet menni. A címeket is megadom mind öreg 80 éves vagy ennél öregebb házban lakik és elég lepusztultak sajnos. Ezek a haleladások valamikor a kilencvenes években kezdődtek.
A Tisza-Tó adottságainál fogva egy halbölcső. Nagyobb áradások után a Tisza halállományának jó része ott marad. Okozva ott halbőséget máshol
halszegénységet. Nem kéne ezt a mostani halgazdálkodó húj de nagy eredményének betudni. Ha egy dögön sok a légy az nem azt jelenti, hogy az ott is nőtt fel. MOST ÉP OTT VAN. A Tisza-tó ilyen szempontból jó. Viszont az adottsága megfelel a törpeharcsa és más invazív halfaj elszaporodásának ami tovább rontja a Tisza amúgy is labilis ökológiáját.
Álom vagy valóság. Az Eu halászatpolitikája támogatja az édesvizi halászatot. Az csak horgászkörökben terjedő hír volt régen is, hogy az EU-ban nincs édesvizi halászat. Ez csak ott volt igaz ahol olyan szennyezett volt a víz, hogy vagy nem is volt hal vagy nem lehetett értékesíteni. Én nem rég láttam még a nagy Svájban is halásznak. Igaz
nagyon apró halakat fogtak és keveset . Nem is gondoltam volna, hogy olyan fejlett országban halásznak oly kevés halért is.
Írod, hogy a haltenyésztést támogatja az Eu. Való Igaz. Azt is támogatta és most is támogatja. Viszont az, hogy ebben jók vagyunk.
Lehet. Viszont ez a " Jók vagyunk ezer sebből vérzik. A költségek ezen a területen is igen elszaladtak. Ott méd van némi erdmény ahol a víz alig kerül valamibe. Viszont ahol 10 vagy 26 Ft egy köbméter ott már a mai
takarmányköltségekkel.??? Hány napig lesznek életképesek???? Tudok olyan nagy gazdaságról aki már fele mennyiséget etet vagy eladó a hala mert nincs mit etetni. A kicsik is hasonlóan vannak. Ez a folyamat évekig ilyen lesz. Nem jóslás kevés éli túl. A nagyok évtizedeken olyan összegeket kaptak melyel gazdálkodni. Pénzel pénzt csinálni hisz a termelés enyhén szólva is cikis. Az intenzív haltermelést szintén támogatja az EU. Az intenzív haltermelés alapja a halliszt. Honnan is származik? Mostani energiai árak és a 430 Ft-os/ kg haltáppal versenyképes halat nevelni???? Talán még az afrikai harcsa. Ott is a táp előállítás is saját kézben van. Nem kerül 180 Ft-ba se. Nem igényes egy köbméter vízben akár 400 kg is tartható. A többi igen veszteséges vagy nullás. Nem tudom, hogy milyen a Tiszatavi halőrzés. Viszont tudom, hogy a horgászok milyen leleményesek és ahogy mi ott sem valószínű, hogy minden horgász mellett ott ül a halőr is. Szóval úgyanúgy lehet mondani, hogy rendben van vagy éppen dehogy. A halászat ezek szerint
harmoniában él a természettel mert évezredek óta van neki mit legelni.
duckhunter2012. 08. 10. 17:09:33
duckhunter
Csupasz, oké... valóban a víznek szinte türkizzöld színe van, alga nix benne...
kopaszkukac12012. 08. 10. 15:52:04
kopaszkukac1
Csumpika te sötétség fejedelme!!!
Én leírtam a saját tapasztalatomat egy általam ismert öreg halász emberről!!!
Amit pedig én nem tudtam a dologgal kapcsolatban,azt bátran kijelentem a magyar horgászok 95% sem tudta!!!!
Persze tudom te ezeket a dolgokat nem nagyon tudod felfogni és értelmezni.
És mint írtam ha van saját véleményem valamilyen témában nem fogok oda nyalni ahol többen vannak ezt meghagyom nektek!!!
Csupaszkukac112012. 08. 10. 14:17:52
Csupaszkukac11
Géza bácsit idézve emlékezetből: naményi folyamatos +50 vagy kisebb, tiszta víz.
Csupaszkukac112012. 08. 10. 14:10:48
Csupaszkukac11
Duck, OVISZ, LKV-LNV, ebből látható a medertelítettség.
Még 50-60 cm minusz, és eléri a LKV-t.
Folyamatos alig víz, csak tiszta lehet. Max algák zavarhatnak be, de annak meg híre van.
duckhunter2012. 08. 10. 13:54:39
duckhunter
...nyugi, nem kell túlmagyarázni... kotyogó :)
Magnum972012. 08. 10. 13:52:11
Magnum97
Majd jön,azt TE leszel a 2.nagyon sötét...!...:)
Ő is pecázhatott arra.Vagy kicsit ért a halászathoz.
Nem úgy,mint a halászod...
duckhunter2012. 08. 10. 13:42:25
duckhunter
...jó-jó, púdermeißter :)
Magnum972012. 08. 10. 13:40:41
Magnum97
Csupasz horgászott a Tiszán épp eleget...Nem rémlik..???
Drávain is írta..!Lehet most is elhúzza Juláját néha arra.
Én kinézem belőle..:)..:)..;)
duckhunter2012. 08. 10. 13:36:44
duckhunter
Magnum

...szívóágon vagy, nem kell a púder...én a tegnapelőtti varsázásról írtam amit láttam, erre jött Csupasz válasza, csak hogy segítsek...Aug 10-én , a rákba indul meg az őszi téma ? ...ne rontsd tovább a marhaságodat, ez itt így épp elég volt... :)))
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »