Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
UncleBen2013. 01. 30. 14:58:31
UncleBen
Meg kéne újítani ezt a kőkorszaki horgászrendet...
Például gyerekkorom óta a kedvencem, hogy a horgászhelytől csak annyira szabad eltávolodni hogy szükség esetén azonnal be lehessen vágni...
mondjuk én jellemzően csónakból horgászom, nem érint.
De ha éppen partról és elmegyek pisilni a 20m-re levő fák közé qakkor mi van?
És a fűzött csalit használók, ahol az önakasztás meghatározó?
Mondjuk az nekem sem tetszik hogy a parttól x méterre alszanak a sátorban...
herrwolf2013. 01. 08. 20:39:50
herrwolf
most úgy rendesebben bele gondoltam,. hogy ez velem történik, el is meséltem itthon a kis feleségemnek, bakker, én nem is tudom mit csinálnék. Ha ebben a tetves országban, ahol boldog-boldogtalan lopja a haltat, rabol, rapsickodik, stb és nekem ezért elvennék a zsugám, mert az igazolványom 100 méterre az autómban van, kő kövön nem maradnak, komolyan. Ezzel elmennék TV-rádió, összes fórum, facebook és addig verném a palávert, amíg el nem engedik, sőt, míg nem kárpótolnak. Azt a képmutató qrvaannyukat!
herrwolf2013. 01. 08. 20:32:43
herrwolf
Én azt hiszem mondhatom, hogy betartom a szabályokat, még talán az átlagnál is jobban. Azonban ha ezért büntetnek meg, akkor tudod mit? Ez olyan mint a kint felejtett 30-as tábla, indokolatlan helyen. A többi, egyébként indokolt, tábla respektjét csökkenti. (Ezért megy mindenki mint a paraszt mindenhol, mert annyi tábla van kint feleslegesen... ) Értelmetlen, bugyuta eljárás, aminek semmi nevelési célja. Már csak azért sem teszem zsebre és mostantól megnézem azt a faxt, aki megbüntet azért, mert tőlem 8 méterre a lakókocsiban fogom tartani. Mint eddig. Ha ez megtörténne, azonnal kapáló készséget ragadnék, bedobnék egy 16 botot, hiszen azért sem jár több mint ezért. Nevetséges... Ha én az engedélyt oda tudom adni, néhány percen belül, akkor azt én magamnál tartom! Már ne baxxa meg a pitsa, ha fürdő nadrágban horgászom a nyáron, megbüntet a halászati akárki, mert nem volt a zsebemben? Ha felakasztom a kabátom a székre, ami mondjuk az árnyékban van, azért is megbüntet? ne legyünk már idióták... Ha a kocsiban van, amivel jöttem, az nálam van.
paleszati2013. 01. 08. 19:27:36
paleszati
Mint /ma/ megtudtam,a rendőr azt írta h nem volt nála de utána odaadta és minden rendben volt,tehát a halászati hatóság szabta ki ezt a,általában kapálásért adandó jó kis büntetést.Kérdeztem miért nem fellebbezett azt mondták neki,h akkor az eltiltás csak a fellebbezés,lefolyása után lép életbe tehát nyáron nem nagyon lesz peca.
Ő meg marha volt és ezt benyalta....
szennyeslelku2013. 01. 08. 17:17:17
szennyeslelku
Szerintem is indokolatlanul szigorú volt a rendőrök intézkedése.
De!
A törvénynek ez része számomra egyértelmű.

"köteles magánál tartani az állami halászjegyet, az állami horgászjegyet és a területi engedélyt"

Tehát magánál. Nem kocsiban, magánál.
Az elázás ellen egyébként egy kisebb zacsi is megvédi a papírokat, tehát ez nem lehet kifogás.
Természetesen a szankció eltúlzott, de egy figyelmeztetést megér a dolog.
herrwolf2013. 01. 08. 16:50:19
herrwolf
Pláne, hogy nekem például a pitsa részeg halőr a Bánki-tavon izomból beleejtette a vízbe. Azóta nem adom a kezükbe, előbb elsétálok a víztől pár métert. Mégis, most is elázott az igazolványom, mert igazoltatáskor szakadt az eső. Tényleg az a legnagyobb gond, hogy a kocsiban van a zsuga? Mennyenekabüdöspitsába.
RAGARDA662013. 01. 08. 15:00:39
RAGARDA66
A " köteles magánál tartani " azért elég tág fogalom. Lehet a zsebében, a ládájában vagy a kocsijában is.
A lényeg az / szerintem / hogy ellenőrzéskor betudja mutatni.
RAGARDA662013. 01. 08. 14:57:47
RAGARDA66
Így igaz, csak hülye aki statisztika javításra, kifizet egy forintot is.
Egy biztos, egy halőr ezt nem kockáztatná meg!
emcse2013. 01. 08. 14:50:46
emcse
Ahogy az elején is említettem, számomra elég "statisztika javítás" szaga van a dolognak. Magyarul a rendőrök csak azért jelentették fel hogy ezzel igazolják hogy aznap dolgoztak.
emcse2013. 01. 08. 14:48:38
emcse
Halászati törvény 18 § 2. "A halászati tevékenységet végző személy köteles magánál tartani az állami halászjegyet, az állami horgászjegyet és a területi engedélyt (a továbbiakban együtt: halfogásra jogosító okmányok), és azokat a jogosult, a halászati őr, a természetvédelmi őr, a halászati, valamint a rendőrség ellenőrzésre felhatalmazott képviselőjének felhívására bemutatni."
Ennyit írnak elő, nem többet.
A befizetés ellenére én megpróbálnék fellebbezni hiszen az érvényes engedélyről biztosan van bizonylat az egyesületnél, illetve a befizetésről egy dátumozott nyugta. Ez igazolja az engedély meglétét, te meg mint tanúk igazolhatjátok hogy nála volt a helyszínen és ezt kérésre bemutatta a rendőröknek, akik valóban figyelmeztethették hogy legyen a zsebében, de nem marasztalhatta volna el a halászati hatóság jogosulatlan horgászatért.
 
1 | 2 | 3 tovább »