Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
ronyeczt2013. 06. 11. 12:49:47
ronyeczt
http://horgaszat.hu/hirdetesek/elo-213-kg-os-toponty-elado

Legközelebb feltehetné a vaterára is...vagy ne adjak tippeket?
Magnum972013. 04. 04. 12:37:05
Magnum97
http://nol.hu/belfold/20130330-forditva_ulunk_a_halon
galagonya2013. 04. 03. 15:54:16
Nálunk nagyon sok vicces szabály van!!! Nem lehet kishallal v halszelettel horgászni május 1-ig csak stupek pedig csukázni már lehet ápr 1-től!! Már betiltották a slepelést is és a kősüllő tilalom is tart még!!! Pedig sokan ez miatt ruháztak be (kősüllő) finom cuccra és rengeteg műcsalira !! Nem elvinni akarják csak élvezetesebb horgászattót !!!
emcse2013. 04. 03. 15:09:53
emcse
Erről az RSD-s szabályról már beszélgettem néhány horgásztárssal mert tavaly állítólag jelentettek fel embereket a sneciíváson horgászásért. Ez azért égbekiáltó mert ugye vannak ívási oltalommal védett halaink, és vannak az ívási oltalommal nem védett halaink, amiknek a horgászatát az ívási idejükben semmi nem tiltja, itt meg arról van szó hogy még csak nem is rájuk, hanem az őket tizedelő ragadozókra horgásznak, ami "nem hogy nem zavarja őket az ívásban, hanem még segíti is, hiszen megfogják a ragadozót ami megenné az ívó sneciket". Persze ez csak idézőjelben van így, de akkor is nevetséges szabály. Erősen gondolkodtam hogy végigviszem az ügyet, csak az a baj hogy amíg lezajlik addig nem lenne engedélyem, mert a halőr vezetői utasításra bevonja, ami nem az ő hibája, így az eljárása is szabályos, csak nem jogszerű, viszont az eljárás idejéig visszatarthatják az engedélyem. Számomra nem kétséges hogy nem marasztalnának el hatóságilag, maximum etikai vétségről beszélhetnénk, ami helyi ügy, de akkor ahhoz tudnék még pár száz ügyet generálni amik sokkal súlyosabb etikai vétségek. Ez pont egy olyan szabály ami nagyon erősen megkérdőjelezhető, és minden szakmai alapot nélkülöz, ahogy az RSD vezetőségének sok más döntése is.
galagonya2013. 04. 03. 14:46:19
Sziasztok!!

Nálunk (RSD) úgy van,hogy kijelölt v kijelöletlen ívás területen a halak ívását megzavarni tilos!!! Úgyhogy amikor ívik a keszeg v a sneci és ott van a süllő és a harcsa akkor se horgászhatsz ott !!! (ragadozóra)
herrwolf2013. 04. 03. 12:24:35
herrwolf
Olvastam, nem hangzik túl jól. :(
emcse2013. 04. 03. 12:21:19
emcse
Biztosan nem tévedek hiszen a törvény tervezete már olvasható a neten. Én olvastam is. 31 oldal. Hogy mi lesz a végleges azt nem tudom, de ezt még senki nem tudja (elvileg).
herrwolf2013. 04. 03. 12:11:17
herrwolf
Ha ez így van, az visszalépés és nem előre, Emcse.. Akkor sokkal rosszabb lesz. Remélem tévedsz:)
emcse2013. 04. 03. 12:07:46
emcse
Herr!
nem tudom olvastad-e az új törvény tervezetet. Abban végre egyértelműsítik hogy a hal kifogásán nem a megfogást, hanem a kifogást, azaz a hal megtartását értik. Ezt tiltják, a megfogást (ha utána elengedik) azt nem. Aztán majd meglátjuk mi lesz a végleges változat, illetve mi lesz a végrehajtási rendeletekben.
Egyébként most hogy ezt tanulmányoztam és összevetettem a régi, még hatályos törvénnyel feltűnt egy érdekesség amit majd privátban megírok. Azért úgy mert tippeket nem akarok adni kibúvóra, pedig sajnos van bőven.
herrwolf2013. 04. 03. 11:58:29
herrwolf
Vissza térve a témához, kicsit olvasgatva, kezdek látni itt egy félreértést, az ívási idő alatti pecázásos témában, amit előrébb azt hiszem Remi is említ. Nem mindenki rapsic, aki rápecál az ivási oltalom alatt álló halra. A szememben két féle ilyen létezik és itt úgy látom a fokozatokból ered az állandó félreértés. Az egyik a rapsic, aki mindent visz, őt valóban semmi nem érdekli, őt mindenki megveti, azt hiszem ebben nincs itt vita. A másik, és itt vannak a fokozatok, aki csak perget, mert más módszert nem ismer vagy nem szeret és a tilalmi idővel találva érzi magát és kibúvónak használja a rossz szabályozásokat. Ezért aztán megteheti, megteszi, hogy elmegy "sügérre" pergetni, magát azzal vigasztalva, hogy amit fog, azt elengedi. Ezzel, számára a dolog rendben is van. Pedig ő is célzottan pecázik az oltalom alatt álló halra. Aztán itt jönnek azt hiszem a félreértések, meg az árnyalatok. Mert a pergetés az én szememben célzottan rabló halas módszer. Ezért én ilyenkor békés halas módszert választok. Nem részletezem újra, hogy miért, hogy nagy jig horog, két hármas kampó, hogy még a szakállát sem nyomja le, csak pecázik, önző módon... Mert úhy látom, ebben nem tudunk egyet érteni. Aki ragadozóra perget, az a szememben nem véletlen fog sügerezés közben süllőt, csukát. Aki keszegezés közben fog egy-egy eltévedt pontyot, kis horoggal, apró sérülést okozva egy agyon telepített halban, na az véletlen... A hareszozás közben fogott süllő? Az is véletlen... Tehát azt hiszem, ennek a megítélésében vannak a komoly eltérések köztünk. Én tudom ,hogy sügerezés közben sokszor ugrik be a csux és tudom mit okoz egy szerencsétlen akadás, apró műcsalival, két hármas horoggal... Ezért más a véleményem, többek közt... Érthető ez?
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 tovább »