Fórum
Rendezés
Találatok száma/oldal
szivarolom2012. 02. 12. 13:02:34
szivarolom
Sziasztok.
Felavattam a botomat azóta. Tavaly kétszer sikerült pontyot fogni vele. A legnagyobb 2,4 kg volt. Szépen terelgettem, forgattam és elfáradt... Egy egyenes partszakaszon horgásztam, körülöttem mindenki fenekezővel. Kicsit fura volt, amikor a hatméteres bottal a víz fölé nyúlva fárasztottam és mindenki engem figyelt... délutánra már én néztem őket, mert addigra a halak beljebb húzódtak..
Jó volt közvetlenül érezni a hal erejét... Igazi harc, amikor a halnak is van esélye, mert volt amikor úgy megindult, hogy még a botot sem emeltem fel, már elszakadt az előke, akkor éreztem ez egy igazán jó módszer... Bár a féderrel többszörösét fogom a spiccbotos módszernél, de érdemes az élményt kivárni..
Köszönöm a hozzászólásokat. Nektek is hasonlókat kívánok. Ricsi
blacktiger2010. 03. 17. 20:34:38
Én kb. 10 perces fárasztás után vettem elő a fényképező gépet és elkezdtem kamerázni a fárasztást...onnan mérve még + 20 perc volt :D

Ha szerencséd van és a megakasztás pillanatában nem iramodik meg rögtön, akkor nagyon óvatos fárasztással "simán" megfogható...de ilyenkor inkább hagyni kell, hogy a bot fárasszon!

A legkellemetlenebb, amikor fárasztás közben komótosan a túlpartra veszi az irányt...ilyenkor csak imádkozni lehet és nagyon finoman húzni a botot oldalra tartva! Ilyenkor jön ki igazán egy rugalmas, ám de gerinces bot előnye!

Nekem holnap érkezik egy 7-es Nexave...szombaton remélem "letesztelhetem" egy ponty alatt is! :D
szivarolom2010. 03. 16. 23:40:59
szivarolom
Köszönöm a hasznos infókat!! Még nem készítettem el a szerelékeket sem, de már viszket a tenyerem. Nem akartam megcsinálni őket, mert nem akartam feleslegesen dolgozni, de azt hiszem holnap délutánra meglesz a programom. Hát azért az a húsz harminc perc fárasztás spiccbottal elég vadnak hangzik..:) Köszi
Ricsi
pip2010. 03. 16. 13:40:36
üdv!
egy hetes bezar bottal pontyoztam a pécsi-tavon csónakból. az akcióját A5-20-ra írták, az A-ból csak a keszegeknél lehetett valamit, amúgy teljes egészében dolgozott a pálca. nagyon király dolog.
a lényeg, hogy azokat a botokat, amiket ilyen tűspiccel gyártanak, azokat ki is lehet használni. gumi nélkül is erősek, meg minden.
blacktiger2010. 03. 16. 12:57:03
Hello!

Én olyan vízre járok legtöbbször(Pilisvörösvár - Kacsa-tó), ahol egy 6-os 7-es spiccel lehet a leggyorsabban és legélvezetesebben megfogni a dévéreket, kárászokat, pontyokat!

Legtöbbször egy 6m-es SHIMANO Hyperloop Bx- TE 3-assal horgászom!

Eddig "csak" egy 2.5kg-os ponty volt a legnagyobbam, ezt 30 perc alatt tudtam szákba vezetni! Ezt kamerára is vettem :D Én is azt tudom javasolni, hogy pontyozásnál csak okosan a fárasztással, mert ha megindul a tulpartra, nehezen állítod meg. Azt vettem észre, ha kellő képpen lágy a bot, de közben kerinces is, akkor kevésbé érzékelik az ellenállást és nem lesz túl sok kitörésük. Többször megtréfáltak már a nyurgák, amik az akasztás pillanatában már rohantak is el a cuccal és a 18-as zsinórt is tépték le!

Én azt mondom, hogy ha 5-ből 2 halat megfogsz, akkor is sokkal boldogabb leszel és örök élmény marad!

Szerelék: 16/14 zsinór, ha sok a tépés, akkor 18/16, horog Gamakatsu 2210B 12-es méret! Úszó 1g-os!

Üdv.
BlackTiger
VBALAZS2010. 03. 16. 12:45:15
VBALAZS
Szeva Ricsi
én nyáron forró napokat szoktam átspiccezni ilyenkor általában
gumizatlan bottal. Nekem egy Spro Iron X 6m-es botom van ez a te kiszemelt botodnak az árának a töredékébe kerül, és 100%osan szolgál!
A 2 bot különbsége hogy az iron x 490gr körül van a premium pedig 340gr körül ill. a prémium csicsásabb is meg full carbon szálas az iron X be
pedig került egy kis composit is. A két bot közötti különbség szinte észrevehetetlen még az áruk a prémium 10-12ezer forint között mozog
a iron x pedig olyan 2ezer ft. Főzsinórnak én általában SPRO WAGGLER extra strong sinking Line-t szoktam használni 0,16méretben ez egy süllyedő zsinór ezzel akár "orkánban" is tudok horgászni. az előkémet is azonos zsinórból kötöm csak kissebb méretűből 0,14 0,12.Horogból OWnEr kaizu-t szoktam használni 2méretűt ezen a horgon a fűzött csalik eredményesen használhatók a tűzöttek mellett természetesen. Tű úszókat szoktam használni 1,25-3gr körülieket.
Ez a felszerelés nekem hibátlanul müködik.A 2kg feletti Dévéreket 1-2 perc alatt a szákba lehet terelni vele. A legnagyobb pontyom az egy 4,2kg os tőponty volt a vadabbik fajtából ott azért oda kellet figyelni hogy mikor mit csinál az ember de húsz perc alatt feladta ő is.A botom meg sem izzadt velem ellentétben.Mert hatalmas élmény egy nagyobb halat "EGY DARAB ZSINÓRRAL MEG EGY PÁLCÁVAL MEGFOGNI"Remélem tudtam okosat mondani és segíteni neked. Sok sikert kívánok a "spicces" horgászataidhoz!!!!
Üdv:BALÁZS
szivarolom2010. 03. 15. 21:07:47
szivarolom
Sziasztok. Idén azt tervezem, hogy pontyos vízen spiccbottal begumizás nélkül próbálok meg halat fogni. Valószínű lesz egy két ponty is. SPRO Premium Power X spiccbot 6m-eset szeretnék venni. Milyen tapasztalataitok vannak a gumizás nélküli spiccbotos pontyozásban? Zsinór, horog, bármilyen tapasztalat érdekel. Köszi. Ricsi