Cikk oldal
2017-11-15

150 mázsa ponttyal több a szolnoki Tisza-szakaszon

150 mázsa ponttyal több a szolnoki Tisza-szakaszon

Újabb 150 mázsa ponttyal lett gazdagabb a Tisza szolnoki szakasza. A vízkezelő az idei telepítési program zárásaként ennyi halat telepített ma. A pontyok túlélési esélyei kifejezetten jók, és várhatóan jövő nyár végére-ősz elejére a fogható mérethatárt is elérik.Tömlőkön keresztül engedték a halakat a Tiszába a szolnoki sólyánál. A 2-3 nyaras, elsősorban pikkelyes pontyok a Közép-Tisza-Vidéki Horgászegyesületek Szövetsége idei utolsó haltelepítésének részeként kerültek a folyóba ma délelőtt.

„Megközelítőleg 150 mázsa lesz. A napokban fejeztük be az Ecsekfalvi Halászatból szintén egy 130 mázsás telepítést. Ezeknek a halaknak a túlélése szinte 100 százalékos és úgy gondolom, hogy a jövő esztendőre nézve ezek a két nyaras halak a jövő évben igen szép eredményekkel kecsegtethetik a horgászokat.” – mondta Fialka György a Közép-Tisza-Vidéki Horgászegyesületek Szövetségének elnöke.

A szövetség az elmúlt két évben elsősorban a pontyállomány bővítésén dolgozott, ennek az az oka, hogy a legtöbb horgász még mindig erre a fajra horgászik a legszívesebben. Az egyesület emellett jelentős mennyiségű süllőt és kecsegét is kihelyezett az élő Tiszába idén.

„Az évet a tervezetthez képest túlteljesítettük. Megközelítőleg 650 mázsa ponty, illetve ponty-egyenértékű hal került a folyó Tiszába, amely úgy gondolom, hogy az eddigi időszakhoz képest minden eddigi idők legnagyobb haltelepítési évét zárhatjuk ebben az évben.” – mondta az elnök.

Fialka György úgy fogalmazott: A horgászok visszajelzései a telepítési programmal kapcsolatban egyértelműen pozitívak. Emellett a szövetség összes mutatója emelkedést mutat a korábbiakhoz képest, a többi között a taglétszám is 20.000-re emelkedett az előző éveket jellemző 15.000-ről.

Forrás: szolnoktv.hu
Szólj hozzá:
maugli75#1 2017. 11. 16., 19:11gratula! ezek a halak hozzá vannak szokva a folyamatos etetéshez a tóban, most átköltöznek egy folyóba ami a tiszatavi apasztás miatt folyik mint az állat, és nem hullik az égből a kaja, ráadásul kezdődik a kormorán szezon. 100%-os túlélési esély???? jó ha a harmada megéri a tavaszt... egyszóval gratulálok.
összes hozzászólás megtekintése »
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.