Cikk oldal
2017-10-10

20 mázsa ponty került a mártélyi holtágba

20 mázsa ponty került a mártélyi holtágba

Szeptember végén húsz mázsa háromnyaras pontyot telepítettek a mártélyi holtág vízébe - tájékoztatott Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.


Szeptember 30-án a kötelező telepítésnek megfelelően 20 mázsa háromnyaras pontyot telepítettek a mártélyi holtág vízébe. A halak elérik a 2,5 kilogramm körüli fogható méretet. Ezzel viszont még nincs vége az idei telepítéseknek. Az előírásoknak megfelelően még compó kerül a vízbe, de a bevételek fényében újabb 10 mázsa háromnyaras pontyot is a vízbe helyezne az egyesület.

20 mázsa ponty került a mártélyi holtágba

„A horgászok részéről pozitív a tapasztalat. A korábban telepített kétnyaras pontyokból sokat fognak, ezek viszont még nem érik el az elvihető méretet, de jó horgászélményt nyújtanak. Van aki többet, van aki kevesebbet fog, beszéltem olyan horgásszal is, aki egy alkalommal 15 darab kétnyaras pontyot fogott, ezeket természetesen még visszadobják a vízbe.” - nyilatkozta a promenad.hu-nak Kulcsár Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke.

20 mázsa ponty került a mártélyi holtágba

A törpeharcsa fogás kissé lecsendesült a korábbiakhoz képest, valamint jó hír lehet, hogy a rucaöröm mezők mérete sem nőtt tovább a szeptemberben tapasztaltakhoz képest.

„Az idei év szerencsére ilyen szempontból gyenge év. A holtág két oldalán vannak ugyan kisebb rucaöröm mezők és néhol a vízen is úszik, de az elmúlt évekhez képest sokkal kevesebb van ebből a növényből a holtágban.”

Szező: Szeri Csaba
Forrás: promenad.hu
Fotók: Mártélyi Horgászegyesület Facebook
Szólj hozzá:
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.