Cikk oldal
2018-09-21

Balatoni haltelepítési előrejelzés

Balatoni haltelepítési előrejelzés
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai hétfőn megkezdik az őszi balatoni haltelepítéseket. A kora délelőtti órákban érkezik az első két- és háromnyaras ponty szállítmány Balatonlellére.


Ahogyan a korábbi években, úgy most is figyelnek arra, hogy a Balaton mindhárom medencéjébe egyenlő arányban kerüljenek friss telepítésű halak. Továbbra sem végeznek haltelepítést tanúk nélkül, a helyi horgászegyesületek képviselőit a telepítési helyszínek mindegyikére meginvitálják. A telepítések nyilvánosak, az időpontot és helyszínt minden esetben a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapján előre jelezik. A telepítés napján a honlap „Percről-percre” rovatában bárki figyelemmel kísérheti, hogy a gépkocsi mikor indul és érkezik a helyszínre. A nap végén képi anyaggal színesített „Haltelepítési beszámolóból” értesülhetnek a pontos mennyiségről.

Forrás: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.