Cikk oldal
2018-01-08

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal M. F. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. december 2-án horgászkészség darabszámtól való eltérés és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 10.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 3 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cs. G. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. november 12-én méret és darabszám-korlátozás megsértése és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 50.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 9 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cs. L. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. november 12-én méretkorlátozás megsértése és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 30.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 6 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.