Cikk oldal
2018-01-08

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal M. F. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. december 2-án horgászkészség darabszámtól való eltérés és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 10.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 3 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cs. G. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. november 12-én méret és darabszám-korlátozás megsértése és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 50.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 9 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cs. L. mezőkövesdi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. november 12-én méretkorlátozás megsértése és fogási napló vezetésének elmulasztása – miatt 30.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 6 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.