Cikk oldal
2017-05-31

A KHESZ haltelepítési előrejelzése

Júniusi háromnyaras ponty telepítés 100 mázsa mennyiségben
A KHESZ haltelepítési előrejelzése

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége tájékoztatást ad arról, hogy június 1-én csütörtökön napközben összesen 100 mázsa horogérett ponty telepítését hajta végre a szarvasi iskolaföldi halastavakról a következő vízterületekre: Kettős-Körös alsó és felsőszakasz, Fekete-Körös, Hortobágy-Berettyó, Fás tó, Orosházi Béke tó, Félhalmi holtág, Hantoskerti holtág, Gyomai Sirató holtág, Torzsás holtág, Danzug holtág, Kákafoki holtág. A változtatás jogát fenntartják.

A KHESZ haltelepítési előrejelzése
Forrás & fotó: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
(www.khesz.hu)
Szólj hozzá:
popipro#1 2017. 06. 10., 16:16Végre akar és próbál is tenni valaki a lehetőségeinek (jogszabályi) keretein belül...
Gondolom akinek nincs rejtegetnivalója a kocsiban azt nem fogja zavarni ha belenéznek. Akinek pedig esetleg a múltban volt "ballépése" annak meg ne essen már rosszul ha jobban megnézik.. Persze van akit nem zavar, hogy a szomszéd lopja azt ami az "ővé" is.
Akikkel eddig én találkoztam halőrök szakszerűen, normálisan végezték a dolgukat.
Vmiért savanyú a leves Nagyváradon...
rapaulo#2 2017. 06. 02., 14:02Nekem csak jó tapasztalataim vannak az ellenőrzésekről. Korrekt, udvarias fellépést tapasztaltam. A sok telepítés mindenképpen a horgászok érdekeit szolgálja. Az ellenőrzésekhez szolgáló eszközök meg, úgy tudom, állami fejlesztés volt.
nagyvarad1#3 2017. 06. 01., 10:46KHESZ....? Nincs egy intern. portálja sem (tudomásom szerint) ahol a
horgászok elmondhatnák a véleményüket a KHESZ működéséről. Szerintem-fentről lefelé működő antidemokratikus, hierarchikus a működése,amibe a horgászoknak nincs beleszólása.. Ellenőrei úgy lépnek fel,mint az egykori pufajkások,amihez az FM által jóváhagyott szabályozás maximálisan hozzájárul. Jól tudom (?), hogy helikoptert is kapnak a jövőben az ellenőrzés totális kiterjesztéséhez ? Mindeközben a horgászhelyek kezelésére ,a vizek iszaptalanítására és a túlburjánzó növényzet szabályozására huncut vas se....
Viszont,ahogy a szövetség honlapján olvasható,évről évre fejlesztik a messze túlértékelt ellenőrző hálózat technikai,és jogi kereteit. Tessenek már egyszer összevetni az ellenőrzés kiadás-bevétel egyenlegét....Lehet,hogy ezért kutatják úton útfélen a horgászok autóját,táskáját? Mármint azért azért,hogy behajtható forintok után kutassanak minden nevetséges ,apró "szabálysértés" miatt.
összes hozzászólás megtekintése »
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.