Cikk oldal
2017-12-04

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek

A Heves Megyei Kormányhivatal T. J. poroszlói lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. szeptember  30-án jogosulatlan horgászat – miatt 53.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 12 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

A Heves Megyei Kormányhivatal I. V. román állampolgárral szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. október  12-én méreten aluli hal megtartása (38 centis csuka) és fogási napló nem vezetése – miatt 30.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 8 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal R. R. tiszaderzsi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. október  25-én méreten aluli hal kifogása ( 36 cm-es harcsa megtartása) – miatt 20.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 3 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Cs. P. miskolci lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. október  28-án jogosulatlan horgászat (területi jegy nélkül) – miatt 25.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 3 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Heves  Megyei Kormányhivatal C.C. M. román állampolgárral szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. október  28-án méreten aluli hal kifogása ( 28 cm-es balin megtartása) és 4 horgászkészség használata– miatt 30.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 8 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

A Jász-Nagykun-Szolnok  Megyei Kormányhivatal R.Á. tiszaderzsi lakossal szemben, horgászati szabály megsértése – 2017. november 10-én jogosulatlan horgászat – miatt 45.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki és 18 hónap időtartamra eltiltotta az állami horgászjegy váltásától.

Tisza-tavi halőrzéssel kapcsolatos hírek
Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.