Cikk oldal
2017-08-29

A harmadik helyen végzett a magyar női válogatott a szolnoki vb-n

<a href='./uploads/files/original_20170829.jpg' target='_blank'>Fotó: mohosz.hu</a>
Fotó: mohosz.hu

Egyéniben és csapatban is bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Szolnokon rendezett XXIV. női horgász-világbajnokságon. A vasárnap befejeződött megmérettetésen a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Hoffer Réka, Kovács Hajnalka, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána összetételű, Magyar Gábor szövetségi kapitány és Szilvási Szilárd másodkapitány vezette magyar válogatott sikere mellett Kovács Hajnalka egyéniben is a harmadik helyen végzett.


A csapatversenyt a spanyolok nyerték a franciák előtt. Egyéniben a holland Anja Groot győzött, az ezüstérmet a francia Isa­belle Hawryhuk szerezte meg. Szolnokon, az Alcsi-szigeti versenypályán kilenc év után rendeztek újra világbajnokságot a versenyhorgászok számára, amelyen a legeredményesebb versenyzőknek a négy órán át tartó versenyidő alatt kétszáz-kétszáznyolcvan halat kellett kifogniuk a győzelemhez. A megyeszékhelyen megrendezett versenyre több ezer néző volt kíváncsi, az eseményt  az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és Szolnok önkormányzata is támogatta.

<a href='./uploads/files/original_20170829_b.jpg' target='_blank'>Fotó: mohosz.hu</a>
Fotó: mohosz.hu

Szerző: Pálfy Dániel Ábel
Forrás: magyarhirlap.hu
Szólj hozzá:
Dunaji#1 2017. 08. 29., 21:51Bravo! ;)
összes hozzászólás megtekintése »
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.