Cikk oldal
2019-05-24

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport itthon

<a href='./uploads/files/original_20190524.jpg' target='_blank'>MTI/Koszticsák Szilárd</a>
MTI/Koszticsák Szilárd

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.


A palotavárosi tavaknál megtartott eseményt követően Áder János hangsúlyozta, hogy egyre több horgász van Magyarországon, jelentősen nőtt a számuk az elmúlt években, hiszen “420 ezerről indultunk és lassan 500 ezernél leszünk”.

Úgy vélte, mindez köszönhető a csütörtökihez hasonló, a horgászatot népszerűsítő rendezvényeknek, a természetes vizekben lévő több halnak, a sok új és felújított, “újrahalasított” tónak, mert “élményekkel ajándékozzák meg a horgászokat”.

Áder János szerint “a horgászat értelmes szabadidőtöltés, és talán a fiatalok is rabjai lesznek egyszer”.

A viadalon a MOHOSZ megyei és területi szövetségeinek képviselői, élversenyzők és a nagykövetek vettek részt, összesen hatvanöten. Áder János a fehérvári versenyt az erős szél miatt nem nevezte ideálisnak, de a fogási eredménnyel elégedett volt.

Az államfő a verseny végi mérlegelés szerint 15,5 kilogramm halat fogott, amivel a nagykövetek versenyében az ötödik helyet szerezte meg. A győztes Csőre Gábor színművész lett 32,26 kilogrammal.

Szerző: MTI
Forrás: agroforum.hu
Szólj hozzá:
ntoth77#1 2019. 05. 31., 18:20Mekkora képmutatás, pont Áder J. hirdeti, hogy mekkora szabadidős tevékenység a horgászat, mikor december közepén aláírta a "rabszolgatörvényt" amivel most már szinte korlátlanul túlóráztatják legálisan az embert.
Pihenni sincs ideje az embernek nem hogy horgászni!
Hajrá fidesz )-:
összes hozzászólás megtekintése »
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.