Cikk oldal
2019-03-11

A hosszú hétvégére közel 12 tonna ponty érkezik a vasi vizekbe

A hosszú hétvégére közel 12 tonna ponty érkezik a vasi vizekbe

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2019. március 12-13-án (kedd-szerdán) megkezdi a Vas megyei horgászvizek tavaszi pontytelepítését.


A kihelyezés az idei évben is több ütemben fog zajlani a különböző korosztályú halak rendelkezésre állása miatt. Az első tavaszi telepítés során az állóvizek mellett a – vadvizek közül – a Rába folyó ikervári szakaszaiba, a Pinka patakba és a Marcal folyóba is lesz fogható méretű ponty telepítve.

A szezonindító halasítás során 11.900 kg 1,5-2,5 kg közötti átlagsúlyú háromnyaras ponty kerül a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kezelt vizekbe. A halak a Marcali víztározóból érkeznek új otthonukba.  A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni a tavaszi időjárásban.  A halasítás tervezett ütemezése:

A hosszú hétvégére közel 12 tonna ponty érkezik a vasi vizekbe

A tavasz folyamán a kedvelt állóvizekbe még további pontytelepítésekre is számíthatnak a pecások, valamint egyes horgászvizekbe – 0,3-0,6 kg közötti – kétnyaras ponty is lesz kihelyezve.

Forrás & fotó: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
(vasivizeken.hu)
Szólj hozzá:
A hang a vízben 1400-1500 métert tesz meg másodpercenként.