Cikk oldal
2020-01-19

A Látóképi horgásztavon való horgászat feltételei – 2020.

A Látóképi horgásztavon való horgászat feltételei – 2020.

Az alábbiakban a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének tájékoztatását olvashatják a Látóképi horgásztavon való horgászat idei feltételeiről.


"Tisztelt Horgásztársak!

A Látóképi-horgásztóra szóló éves területi jegyeket 2020. február 12-én, szerdán 09:00 órától kezdjük értékesíteni érkezési sorrendben a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének irodájában. Cím: Debrecen, Blaháné u. 4. szám alatt. A területi jegyváltás feltétele, hogy legyen érvényes 2020. évi állami horgászjegy és fogási napló. Az elmúlt év gyakorlatának megfelelően 2020. évben is 120 db területi jegy kerül kibocsájtásra 35.000 Ft./db áron.

Horgászatra jogosító napijegyet nem bocsájtunk ki. Október-1-től December 31-ig pergető napijegyváltásra van lehetőség, aminek ára 2500 forint/nap, melynek birtokában sem lehet halat elvinni.

A területi jegyet váltóknak két alkalommal környezetvédelmi napon kell részt venni, vagy azt 5000 Ft./alkalom áron megválthatják. Akik 2019. évre rendelkeztek a horgásztóra érvényes területi jeggyel, és 2020 évre újra szeretnének területi jegyet váltani, de nem teljesítették környezetvédelmi napon való részvételt azok részére csak akkor áll módunkba területi jegyet adni, ha az elmaradt környezetvédelmi napot megváltják.

A Látóképi horgásztavon engedélyezett az éjszakai horgászat április 1 – szeptember 30-között.

2020.évben, akik 30 kg fölötti harcsát fognak ki a horgásztóból azon horgászok részére 2021. évben térítés mentesen biztosítunk területi jegyet.

A Látóképi horgásztavon – a csukaállomány védelme érdekében– november 01-január 31 között csukaelviteli tilalom kerül elrendelésre. Mély nyelés esetén a szereléket a szálnyílás előtt el kell vágni és a halat vissza kell helyezni a horgásztó,.

2020. évben a megyei Szövetség több megyei halfogó versenyt fog tartani a Látóképi horgásztavon. A versenyek előtt edzési lehetőség lesz biztosítva a versenyzők részére. Az edzésen és a verseny folyamán, a versenyen résztvevőknek halelvitelre nincs lehetősége. A horgászversenyek időpontjairól honlapunkon a hajdu-horgasz.hu oldalon értesítéssel leszünk.

2020. év nyarán a Látóképi Horgásztó környezetében gyermek horgásztábor lebonyolítását is tervezzük. A nyári tábor ideje alatt a területi jeggyel rendelkezők a Hortobágy felőli partszakaszon a szivattyúháztól folyás szerint felfelé valamint a Debrecen felőli partszakasz teljes hosszában horgászhatnak.

A területi jegy mellékletét képezi a Szövetség Helyi Horgászrendje, ami a www.hajdu-horgasz.hu oldalon érhető el.

Debrecen, 2020. január 16.                            

Cserepes Norbert Ernő
     ügyvezető elnök"

Forrás & fotó: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége
(hajdu-horgasz.hu)
Szólj hozzá:
A márna ikrája és az angolna vére mérgező, elfogyasztva hasfájást, hányást és erős fejfájást is okozhat.