Cikk oldal
2020-03-21

A rendkívüli helyzetben sincs pardon a szabályszegésre a Balatonnál

A rendkívüli helyzetben sincs pardon a szabályszegésre a Balatonnál

Eresztőhálós rapsic-pároson ütöttek rajta a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei szombat hajnalban Balatonmáriafürdőn. Egy pécsi illetőségű nő és kísérője még péntek délután helyezte ki a mintegy harminc méternyi hálót, pechjükre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai résen voltak.

Sokan gondolják úgy, hogy amíg lehet a vízparton, egymástól tisztes távolságban töltik el az időt, hódolva szenvedélyüknek és csupán a horgászok elenyésző hányada folyamodik különböző turpissághoz. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei azonban dolgoznak, ha úgy tetszik „ponty office”-ban vannak.
Így történt ez most is, amikor Balatonmáriafürdőn, a Kígyó utcánál arra lettek figyelmesnek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai, hogy egy 30 méter hosszú, fél méter magas, 7X7-es szembőségű eresztőháló lerakásán foglalatoskodik egy vegyespáros. Türelmesen megvárták azt a pillanatot, amikor virradatkor visszatértek „lehalazni”. A zsákmány: 2 ponty, 2 keszeg, 3 kárász – sajnos már egyiknek sem volt esélye arra, hogy visszakapják szabadságukat.
A halőrök után a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak kérdéseire is válaszolnia kellett a két orvhalásznak, akik a rendkívüli helyzet elmúltával a nyomozati szakasz végén a bíróságon is elmondhatják védőbeszédüket – az orvhalászat ugyanis bűncselekmény.
A halgazdálkodási hatóság szintén eljár majd velük szemben a feljelentés nyomán. Természetesen a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ez esetben él a szabályozás adta lehetőséggel és a megengedhető leghosszabb időre eltiltja a trükkös párost balatoni területi jegy váltásától.

A rendkívüli helyzetben sincs pardon a szabályszegésre a Balatonnál
A rendkívüli helyzetben sincs pardon a szabályszegésre a Balatonnál
Forrás & fotók: BHNp Zrt. facebook oldala
Szólj hozzá:
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.