Cikk oldal
2020-01-21

A Zagyva NEM hulladéklerakó!

A Zagyva NEM hulladéklerakó!

Elképzelhetetlen, mi készteti arra egyes honfitársainkat, hogy vízfolyásainkat szeméttelepnek használják. A napokban sajnos a Zagyva jászberényi szakaszán több használt televíziót, illetve képcsövet dobtak a mederbe. Jászberény jegyzőjétől érkezett megkeresést követően a KÖTIVIZIG megkezdte a környezeti kárelhárítást, a Jászberényi Rendőrkapitányságon pedig feljelentést tett ismeretlen elkövető ellen.

Mint a képek mutatják, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei speciális merülőfallal zárták el a mederszelvényt, hogy megakadályozzák az alsóbb folyószakaszok szennyeződését, majd kézi szerszámokkal távolították el a környezetre ártalmas anyagokat.

(A felelőtlen elkövetők talán nem is tudják, hogy sikeres felderítésük esetén büntetésük egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet!)

A Zagyva NEM hulladéklerakó!
A Zagyva NEM hulladéklerakó!
A Zagyva NEM hulladéklerakó!
Szerző: Laczi Zoltán
Forrás & fotók: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
(www.kotivizig.hu)
Szólj hozzá:
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.