Cikk oldal
2017-08-09

Átadták a halőrzést támogató vízi járműveket Agárdon

<a href='./uploads/files/original_20170809.jpg' target='_blank'>Fotó: Pelsőczy Csaba/FM</a>
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Továbbra is a kiemelten támogatott feladatok között szerepel a hazai halfajokat veszélyeztető kárókatona gyérítése, a halélőhelyek fejlesztése, a halászati őrzéshez szükséges egyenruha- és eszközbeszerzés támogatása – hangsúlyozta Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrzést támogató eszközök ünnepélyes átadó eseményén.

A Velencei-tavi rendezvényen átadásra került a halászati őrzést segítő 39 db csónaktest, 30 db belső égésű és 10 db professzionális kategóriájú elektromos csónakmotor, valamint a vízijárművek szállítására alkalmas 23 db utánfutó a MOHOSZ kedvezményezett tagszövetségei, speciális jogállású tagjai, illetve tagszövetségeinek egyesületei részére.

A halőrzés hatékonyságának javítását célzó eszközbeszerzések támogatására – 70%-os támogatási intenzitással – eddig összesen 260 269 494 Ft összegű forrást biztosított a tárca a MOHOSZ részére. A támogatásból korábban már beszerzett összesen 20 db gépjárművet 2017 májusában vehették át a MOHOSZ tagszervezeti rendszerébe tartozó halgazdálkodásra jogosult kedvezményezettek.

Ugron Ákos hozzátette, a természetes vizeink halállományának védelmében végzett halászati őrzés hozzájáruláson kívül számos más támogatást is nyújtott és nyújt a tárca a MOHOSZ, továbbá egyes tagjai és speciális jogállású tagjai részére, többek között az őshonos halfajaink állományának fennmaradása, valamint a horgászat népszerűsítése érdekében.

<a href='./uploads/files/2.jpg' target='_blank'>Fotó: Pelsőczy Csaba/FM</a>
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A támogatási program ebben az évben is folytatódik, melynek keretében újabb 100 millió forint összegű forrást nyújt át a tárca a MOHOSZ részére.

Idén a tárca több 10 millió forinttal támogatja az őshonos halállomány megőrzése érdekében megvalósítandó, nem őshonos halfajok állományának gyérítésére irányuló ökológiai célú, szelektív halászathoz szükséges halászeszközök beszerzését, emellett ugyancsak több 10 millió forint támogatás jut a MOHOSZ országos léptékben megvalósuló Horgászsuli utánpótlás-nevelési és oktatási programjának megvalósítására is.

(FM Sajtóiroda)

Forrás & fotók: www.kormany.hu
Szólj hozzá:
Dunaji#1 2017. 08. 10., 22:33Ne politizaljunk..!
nagyvarad1#2 2017. 08. 09., 23:43Átadták....? Na akkor lehet rettegni a hetven éves nyuggernek aki kérészt rejteget a zsebében.... És a másiknak is aki véletlenül fél centivel rövidebb csalihalat rakott a horogra... mert ugye ez 30 -e forint úgy humanitáriusan... Elképesztő pazarlás ez a halőrbiznisz....Bődületes rezsivel és létszámmal és extra technikával,fegyverrel,hang - kép rögzítőkkel üldözik a fityinges bűnözőket... Nem adnak esélyt sem a pitiáner manusnak ugye...Miközben egy fitying sem jut az elmocsarasodó folyóink kotrására,és a túlszaporodó vízi növényzet ritkítására,horgászhelyek kiépítésére.... Arról pedig szó se essen,hogy akik üzemeket nyúltak le,nos azoknak a végén még a magyar állam fizet ,miután visszaperelt...Nincs új a nap alatt,de legalább a komcsik nem csesztették ilyen bősz elszántsággal a "kérésztolvajokat"
összes hozzászólás megtekintése »
A süllő háromnyaras korában éri el a kifogható méretet, mely 30 cm.