Cikk oldal
2017-05-22

Átfogó ellenőrzés a Maroson

Átfogó ellenőrzés a Maroson

A HECSMSZ halőri csoportjának tagjai rendőrségi és honvédségi együttműködés keretében megszervezett ellenőrzést tartottak a Maroson, annak árterében és a kapcsolódó csatornákon.


A Csongrád megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal kötött együttműködési megállapodások keretében szervezett akcióba a honvédség határvédelmet ellátó egysége is bekapcsolódott, így az összehangolt munkában 6 fő halőr, 5 fő rendőr, 2 fő vízirendőr és 2 fő határrendészeti feladatokat ellátó honvéd, összesen 15 fő vett részt.

Az ellenőrzést négy csoportba osztva, két csapat kishajóval a vízen, míg két szárazföldi alakulat a parton hajtották végre. A nap során 37 fő helyszínen tartózkodót vontak ellenőrzés alá.

  • 2 esetben készült feljelentés halgazdálkodási szabálysértés miatt (engedély nélküli horgászat ),
  • 1 esetben hajózási szabálysértés miatt helyszíni bírság került kiszabásra (kötelező csónak felszerelés hiányossága miatt),
  • 4 esetben halgazdálkodási okokból,
  • 1 esetben hajózási okokból történt figyelmeztetés.

Az együttműködő felek igen sikeresnek ítélték a közös akciót, így a HECSMSZ működési területén a  jövőben több hasonló szervezésére kerül majd sor.

Forrás: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége
(www.horgaszcsmszov.hu)
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2017. 05. 25., 14:06Be kell vonni még a terror elhárítókat, tűzoltókat,polgárőröket,,vagyonőröket,gátőröket,zsonglőröket és a masszőröket is. Több szem többet lát....
összes hozzászólás megtekintése »
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.