Cikk oldal
2019-01-12

2019-ben sem emelkedik a Tisza-tavi horgászjegyek ára

2019-ben sem emelkedik a Tisza-tavi horgászjegyek ára

TERÜLETI JEGYEK

Az előző évekhez hasonlóan, egyetlen Tisza-tavi jegy ára sem emelkedik a 2019-es esztendőben. Minden területi jegytípus a tavalyi évben aktuális összegért lesz megvásárolható.

VÁLTOZÁSOK AZ IFJÚSÁGI JEGY ESETÉBEN

Megjelent a halgazdálkodási törvény végrehajtási rendeletének módosítása. Ez a változtatás az ifjúsági területi jegyet is érinti, amit az előző években a 10 és 19 év közötti fiatalok válthattak, ám az idei évtől ezt a jegytípust 22 éves korig lehet kiváltani.

A módosítást követően a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.-nél az idei évben is változatlan áron (Ifjúsági 1 napos jegy: 500 Ft, Ifjúsági éves jegy: 5000 Ft) szerezhetőek be.

MÁR KAPHATÓAK AZ IDEI HORGÁSZJEGYEK

Számos jegyértékesítő partnernél, illetve a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. irodájában is kaphatóak már a 2019-es engedélyek. Akik online szeretnék megvásárolni területi jegyüket, azok továbbiakban is a horgaszjegy.hu oldalán tehetik meg.

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.