Cikk oldal
2018-04-12

A Hajdú-Bihar Megyei Szövetség kezelésébe került a Látóképi horgásztó

A Hajdú-Bihar Megyei Szövetség kezelésébe került a Látóképi horgásztó

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége az alábbiakban tájékoztatja Tisztelt Horgásztársait, hogy 2018. április 5-i hatállyal a Magyar Országos Horgász Szövetség alhaszonbérleti szerződést kötött a Látóképi horgásztó – ismertebb nevén DATE tó – horgászati célú hasznosítására a Szövetséggel.

Mielőtt a horgászat beindul  a vízen, a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége karbantartási munkálatokat fog végezni 2018. április 15-május 15. közötti időszakban.

Akik a vízre éves területi engedélyt szeretnének váltani azt a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének irodájában tehetik meg 2018. május 15. után. Mivel a víz nyilvántartott területe 3,00 ha, így limitálva lesz a kiadott éves területi engedélyek száma.

A tó hasznosításának további feltételeiről a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének Intéző Bizottsága dönt, melyről a későbbiekben tájékoztatással szolgálnak. 

Tájékoztatnak továbbá minden horgászt, hogy a tájékoztató levél megjelenésével egy időben mindennemű horgászat csak és kizárólag a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége által kiadott éves területi engedély bírátokban lehetséges.

Forrás & fotó: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetség
(hajdu-horgasz.hu)
Szólj hozzá:
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.