Cikk oldal
2018-10-10

Orvhalászat Szekszárdon

Orvhalászat Szekszárdon

Vádemelést javasol a rendőrség a decsi férfi ellen.


A Szekszárdi Rendőrkapitányság eljárást folytatott orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy decsi lakos ellen.

A férfit 2018. július elsején este a Sió parton a halászati felügyelő és hivatásos halőr ellenőrzés alá vonta, melynek során megállapították, hogy a megengedettnél nagyobb emelőhálóval horgászott. Ők értesítették a rendőröket, akik a férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 61 éves decsi lakos az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Szekszárd Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

Forrás & fotó:  Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2018. 10. 17., 22:12Ezért tartja a nép hatalmas pénzeken a halőröket,rendőröket,hogy ágyúval lőjenek verébre.
összes hozzászólás megtekintése »
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.