Cikk oldal
2017-01-11

Rendőrökkel és csúcstechnikával csapnak le a rapsicokra

Illusztráció
Illusztráció

Bár még messze van a horgászidény, de a közelgő fejlesztések azt jelzik: nagyon várják már a szezont a sportág rajongói. A videókamerák és a fényképezőgépeken kívül hőkamerát is kapnak a halőrök: állami támogatás nyomán értékes felszereléshez jutnak a megyei egyesületek.


– Nagyjából másfél millió forintos berendezésekről van szó, amit előreláthatóan a tavasz végéig megkapnak a somogyi szervezetek – tudtuk meg Fülöp Józseftől, a megyei horgászegyesületek szövetségének elnökétől. – Országosan és Somogyban is nőtt az elmúlt két évben a regisztrált horgászok száma: térségünkben közel 9000 személyt tartunk nyilván.

A halállomány védelme meghatározó feladat, az elnök szerint a rendszeres és visszatérő ellenőrzéseken kívül meglepetésszerű akciókat is tartanak a rendőrökkel. Nagy a somogyi vízterület, ezért szükség van a hatékony bevetésekre. Fülöp József azt mondta: az engedéllyel rendelkező horgászok örülnek a vizsgálatnak, ezt helyénvalónak tartják. Lényeges, hogy rend legyen a somogyi horgásztavak partján, ezért a papírok nélkül horgászók szinte bárhol, s bármikor számíthatnak az ellenőrzésre.

Szerző: Harsányi M.
Forrás: www.sonline.hu
Szólj hozzá:
nagyvarad1#1 2017. 01. 12., 22:19Szívből örültem annak amikor megszüntették a halászatot a term.vizeinken és annak is hogy végre a horg.kezébe kerül a halgazdálkodás....
Most amikor ez már élő valóság,visszasírom azt az időt amikor a komcsi halászok kezében voltak a vizek.... Nem azért mert szeretem őket.... Azért mert akkor legalább volt hal, és nem kukkoltak okkal ok nélkül.... Most pedig nincs hal,viszont van kamera éjszakai ,nappali és van uniformizált,fegyveres horgászellenőrzés.
"Fülöp József azt mondta hogy örülnek a horgászok...." Én meg azt mondom, nem tudom,hogy ki az a Fülöp,de azt tudom,hogy nem örülök....Borítékolom,hogy pár éven belül,be kell jelentened a horgászási szándékodat három nappal korábban,amiről írásos engedélyt fogsz kapni tíz pecséttel öt példányban. A kifogott halat pedig köteles leszel két tanú jelenlétében "kíméletesen legyilkolni" miután már egyszer jól megkínoztad amikor beakasztottad a horgot és kihúztad a vízből. De Isten lássa lelkem.... Mindent megteszek a hal érdekében mielőtt megeszem....
Mindehhez még azt kell hozzátennem,hogy évtizedek óta horgászok,és soha sem voltam büntetve ho.szabály megsértése miatt. Viszont kerültem vitába halőrrel,mert kifogásoltam,hogy a napozó feleségem és leányom társaságában távcsövezett ránk .... Csak remélni tudom,hogy jövőre még az ilyen nemtetszés kinyilvánítása nem lesz büntetendő....
nagyvarad1#2 2017. 01. 12., 15:29Magyarul:ez az igyekezet azt jeleni,hogy a halőr a gáton(de bárhol)l megkeresheti az autódban az eldugott óvszert....És hőkamerával figyelheti azt,hogy éjszaka kimerészkedel a sátorból brunyálni,esetleg a vízbe pisilni.
Ha azt mondom,hogy most kéne abbahagyni,ezzel még nem kerülöm ki a hőkamerás halőrt,mert akkor is figyelhet a nagy testvér amikor a feleségeddel,vagy a menyasszonyoddal romantikázol a vizen,a parton,ill bárhol-ahogy itt le van írva.
Kedves G.Orwell! Úgy tűnik,hogy ez már nem negatív utópia ,mint az "1984"
nagyvarad1#3 2017. 01. 12., 15:04" ....a papírok nélkül horgászók szinte bárhol és bármikor számíthatnak...." De ugye a papírokkal horgászók ,azok nem.... Dehogy nem.... Nagyon is !
Bárhol bármikor.... Így van írva...
" A nemzetközi helyzet fokozódik
Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.
Az élet nem habos torta Pelikán.
Ahol nem vagyunk mi,ott az ellenség.
A kémek nem úgy dolgoznak,hogy gyanút keltsenek.
De pont az a gyanús bennük,hogy nem gyanúsak"
összes hozzászólás megtekintése »
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.