Cikk oldal
2017-06-15

Szorul a hurok

Szorul a hurok

100 000 forintos halvédelmi bírsággal sújtotta a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala azt a balatonmagyaródi férfit, akit április 29-én értek tetten a Kis-Balatonnál orvhalászat közben.


A halászati őröknek sem állami, sem területi jegyet nem tudott felmutatni az ellenőrzés alá vont férfi, ezért került sor a halvédelmi bírság kiszabására. A hatóság ezen túlmenően egy évre eltiltotta az állami jegy váltásától.

A halgazdálkodási hatóság közigazgatási eljárásával nem ért véget az ügy, a szabályszegés mellett ugyanis bűncselekmény elkövetéséért is felelnie kell a rendőrség, majd a bíróság előtt az orvhalásznak, amiért nyakzóhálóval próbált nagy mennyiségű halat zsákmányolni.

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
jazon#1 2017. 06. 15., 12:25Minél több ellenőrzést, minél szigorúbb büntetéseket. Úgy látszik még mindig akadnak akiket a jelenlegi nem tántorít el...
összes hozzászólás megtekintése »
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.