Cikk oldal
2017-01-08

Terjedelmes bűnlajstrom két süllőért

Terjedelmes bűnlajstrom két süllőért

Szinte minden vonatkozó szabályt megszegett az a balatonfüredi férfi, akit novemberben értek tetten a halászati őrök Balatonfüreden a Szövetségi Vitorláskikötőben. Két fogassüllő volt a zsákmánya, amelyek egy éjszakán át várták a szabadulást az őrizetlenül hagyott horgászkészségekről.


A horgász este a part menti kövek közé rejtette a botokat – mindjárt hármat a megengedett kettő helyett – majd hazament. Ezzel a rövid művelettel rögtön két ponton is megsértette a jogszabályokat, hiszen a megengedettnél több bottal kezdett horgászni, majd a botokat őrizetlenül hagyva távozott a vízpartról.

Bűnlajstroma azonban itt nem ért véget, mert reggel visszatérve a helyszínre a horogtól megszabadított két süllőt a közelben lévő tároló rekeszben rejtette el, anélkül, hogy a fogást regisztrálta volna a fogási naplóban. Abban a horgászat megkezdésének időpontja sem szerepelt. A halászati őrök akkor ellenőrizték, amikor épp gépkocsijához indult.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal határozatát az új év első napjaiban kapta meg a többszörösen mulasztó horgász, aki a 30 000 forintos halvédelmi bírság mellett egy időre búcsúzhat a horgászástól is: ugyanis  a hatóság nyár végéig eltiltotta az új állami jegy, ezzel együtt a területi jegy váltásától is.

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
petruska#1 2017. 01. 10., 06:18Meg a netről az őket propagálókat....


Hasonló rabsicokat....


....:)....!!!
jazon#2 2017. 01. 09., 10:32Az ilyen kreténeket kell kipucolni a vizek partjáról!
Szép lassan talán eltűnnek....
összes hozzászólás megtekintése »
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.