Cikk oldal
2018-04-16

Újabb orvhalász került a halőrök hálójába

Újabb orvhalász került a halőrök hálójába

Többszörösen visszaeső orvhalász került a halőrök hálójába vasárnap éjjel Balatonberénynél. A helyi illetőségű férfit azután érték tetten, hogy egy 15 méter hosszú és négy méter magas eresztőhálót beterített a vízbe.


Bár még fél év sem telt el azóta, hogy F.L. helyi lakos szabadlábra került legutolsó börtönbüntetését követően – amit szintén orvhorgászatért szabtak ki rá – újabb tettel gyarapodott eddigi bűnlajstroma. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei hosszasan figyelték a nádast, ahol az elkövető nagy biztonsággal és óvatossággal közlekedett. Érkezése után kenujába tette a gondosan előkészített eszközt, kievezett a vízre, beterítette a hálót, majd visszatért a nádasba. Bármennyire is igyekezett zajtalanul közlekedni, a hőkamerával és éjjellátó készülékkel felszerelt halászati őrök pontosan rögzítették a bűncselekmény minden mozzanatát. A gyors reagálásnak és ellenőrzésnek köszönhetően a 13X13 centiméteres szembőségű hálóban mindössze egyetlen ponty akadt fenn.

A tettenérést követően megérkeztek az időközben riasztott rendőrök, akik a Balatonkeresztúri Rendőrörsre kísérték az elkövetőt, majd a házkutatást követően az ügy a területileg illetékes  Fonyódi Vízirendészeti Rendőrörsre került.

F.L. többszörös visszaesőként vélhetően nagyon hosszú időre elbúcsúzhat a horgászattól, a  nyári meleg ellen biztos védelmet nyújtó börtöncella hűvösében szőheti tovább – halászháló híján – a terveit.

Újabb orvhalász került a halőrök hálójába
Újabb orvhalász került a halőrök hálójába
Újabb orvhalász került a halőrök hálójába
Forrás & fotók: BHNp Zrt.
(balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.