Cikk oldal
2013-03-27

Egy fórumbejegyzés következményei

Egy fórumbejegyzés következményei

A rendőrségi nyomozás lezárult, megállapította, hogy nem történt sikkasztás. A történetet azonban érdemes részletesebben felidézni, hiszen Társaságunk mindent megtesz az esetleges visszásságok megszüntetése érdekében, illetve jó hírének megvédéséért.

Az előzmények még 2012. december 5-ére nyúlnak vissza, amikor is egy  – akkor még ismeretlen személy – a haldorado.hu internetes fórumán egy olyan bejegyzést tett közzé, miszerint egy ismerős lánytól tudja, hogy a lány apja, aki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egyik vezető beosztású dolgozója árulja a vállalattól szerzett halat. E bejegyzés alapján Társaságunk feljelentést tett a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán ismeretlen tettes ellen, hiszen – ha ez a bejegyzés valós tényeken alapul –, akkor egyik dolgozónk sikkasztást követ el, sajátjaként árulja a vállalttól eltulajdonított halat. Ezt pedig Társaságunk nem tűrheti.

A nyomozás megállapította a fórumozó kilétét és tanúként ki is hallgatta G.Zs-t, aki  azt vallotta, hogy egy általa csak látásból ismert személy említette neki, hogy édesapja a halászatnál dolgozik és tud szerezni halat. A nyomozás során a rendőrség készített egy tablót a vállaltnál dolgozók leánygyermekeinek fényképeiből, ezen viszont a tanú nem ismerte fel beszélgetőpartnerét. A tanú azt is elmondta, hogy a beszélgetés során partnere nem említette sem a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-t és azt sem, hogy lopott halról lenne szó. Mindezek alapján elismerte, hogy a haldorado.hu fórumán tett bejegyzése túlzó és nem megalapozott állítást tartalmazott.

A nyomozást lezáró határozat egyértelműen megállapította, hogy a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-nél nem történt sikkasztás vagy más bűncselekmény.

Társaságunk vezetősége elkötelezetten dolgozik azért, hogy rend legyen a Balatonon. Minden eszközt felhasználunk arra – akár vállalati dolgozóról légyen szó, akár másról –, hogy megakadályozzuk a szabálytalanságokat. A feljelentésünk is erre irányult: derítse ki a nyomozás, van-e vétkes dolgozóink között. Őket/minket tisztázott a nyomozás a vád alól. Az alaptalan vádaskodás viszont kárt okozott: egyrészt az államnak, hiszen a feltételezett bűnügy nyomozati költségeit az állam viseli, másrészt a vállalatunknak.

A történetnek ezért még nincs vége. Társaságunk feljelentést tesz, mert az alaptalan fórum-bejegyzés alkalmas volt arra, hogy dolgozóinknak – és magának a vállalatnak – rossz hírét keltse. A történet tehát a bíróságon fog folytatódni.

Forrás: BHNp Zrt. (balatonihal.hu)
Szólj hozzá:
paleszati#1 2013. 04. 23., 17:56Üdv.duckhunter.
Sehogy nem fog elsülni,a politika már elmondta a véleményét és ez szerintem
/tapasztalatom/szerint nem változik meg nem is értem,ha már az istenített Áder horgász úr is azt mondta h a Becsületes halász férjen meg a becsületes horgásszal....tehát nem lesz halászati tilalom..!!!!
Akkor megint mit erőlködünk ? Még ha változott volna az elérni kívánt státusz de még mindig hisznek sokan a mesékben!
Hozzáteszem ha látnám h nem ugyan azt a kérdéses megfogalmazást majmolnánk hónapok óta én lennék az első aki fejet hajtanák és írnám alá de így....
duckhunter#2 2013. 04. 23., 17:27Üdv paleszati, kíváncsi leszek, hogy fog ez elsülni...ez ügyben nem vagyok optimista.
paleszati#3 2013. 04. 23., 13:06duckhunter.
Üdv.Tisztán és érthetően elmondták h L@f@szt a *****ünkbe,akkor nem értem miért rugózunk rajta..
A mesékből fel kellene nőni....
És azt sem értem miért ugyan azt a szöveget erőltetjük akkor már miért nem népszavazást erőltetünk....
one1980#4 2013. 04. 22., 22:14Tisztelt Horgásztárs!

Ha fontos számodra, hogy a természetes élővizeink halállománya gyarapodhasson az elkövetkező években, akkor írd alá ezt az ívet, hogy a Magyar Parlament elé vihessük közös ügyünket.

Az aláírásgyűjtő ívek másolhatók és nyomtathatók. Az összegyűjtött, aláírt íveket a következő címre kérjük eljuttatni:

Zounok-Tv. 5000 Szolnok, Thököly út 149/29 Hrsz.

http://hett.hu/doku/valasztas.pdf
duckhunter#5 2013. 04. 22., 21:18Üdv Paleszati, ez így , csak egy szélmalomharc....
paleszati#6 2013. 04. 22., 21:08Bocs a nyers fogalmazásért de aki hisz ezekben a dolgokban még,ezek után a álomvilágban él.
Szégyen amit a politikában tesznek és szégyen amit a környezetvédelemben az értékek megőrzésében nem tesznek...
Ezek érdekek és nekik nem érdekük h ne legyen halászat....valamiért....
paleszati#7 2013. 04. 22., 20:51Nem ezt kérdeztem, de vastagon Sz@rnak a választásra ha nem vetted volna észre senkit nem érdekel ebből a szempontból...
Attis72#8 2013. 04. 22., 20:48Szia!
Szerintem rosszul.Jövőre választás.Ezzel javíthatnának a sanszukon.
paleszati#9 2013. 04. 22., 13:16Hallottuk mindannyian a politikusok hozzá állását a halászati kérdéshez,
akkor nem értem mi változik ha népi kezdeményezésre tárgyalják az ügyet.
Világosan ki lett jelentve Áder úr szájából h a tisztességes halász férjen meg a tisztességes horgásszal....
Akkor miről is beszélünk???
És ez nem az a téma ahol ez boncolgatjuk....
De urak javítsatok ki ha rosszul látom a helyzetet...
karesz1313#10 2013. 04. 22., 12:37http://hett.hu/doku/valasztas.pdf
Itt a letőlthető ív, hogy eltakarodjanak a rablók a vízekről
összes hozzászólás megtekintése »
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.