Cikk oldal
2019-11-28

Ellenőrzés a Kis-Tisza partján

Ellenőrzés a Kis-Tisza partján

Novemberben már második alkalommal tartottak közös ellenőrzést a Kis-Tisza partján a halőrök, a vízi és a szárazföldi rendőrök.

ELSŐ ELLENŐRZÉS

Első alkalommal leginkább a szemetelésre figyeltek, és amelyik horgász nem tartotta be a kötelező magatartási szabályokat, arra pénzbírságot szabtak ki a rendőrök. A halőröknek pedig egy olyan horgásszal szemben kellett intézkedniük, aki 4 db élő csukát szeretett volna elszállítani, azonban erre már nem kerülhetett sor.

MÁSODIK ELLENŐRZÉS

A második ellenőrzés alkalmával a halőröknek bőven akadt dolga. A hétvégén több horgász is megpróbálkozott méreten aluli pontyok megtartásával. A helyzetet súlyosbította, hogy a fogási naplót sem vezették rendesen, illetve a kisméretű halakat élve szerették volna elszállítani. Több esetben rendőri intézkedésre is sor került.

VERMELŐ KÍMÉLETI TERÜLETEN TÖRTÉNŐ HORGÁSZAT

A múlt hét folyamán három személy ellen indult eljárás vermelő kíméleti területen történő horgászat miatt, ami orvhalászatnak minősül. A halőri szolgálat munkatársai ebben az esetben rendőrt hívtak, aki az elkövetőket a kiskörei rendőrőrsön állította elő.

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai minden horgászt kérnek a szabályok maradéktalan betartására, a Tisza-tavi horgászrend többszöri átolvasására. A méreten aluli pontyokat pedig minél kisebb sérüléssel, azonnal engedjék vissza, mert ezek biztosítják a következő évek pontybőségét.

Forrás & fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.
(sporthorgasz.eu)
Szólj hozzá:
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.