Cikk oldal
2019-10-03

Észak-koreai orvhalászokat fogott el orosz parti őrség a Japán-tengeren

A Japán-tenger - wikipedia
A Japán-tenger - wikipedia

Újabb 87 észak-koreai orvhalász elfogásáról számolt be kedden a parti őrség tevékenységét is felügyelő orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

A közlemény szerint az orvhalászokat a Japán-tengernek az Oroszország által kizárólagos övezetének tekintett vizein vették őrizetbe szeptember 28-30. között. Az orosz hatóságok lefoglalták az észak-koraiak 11 kisméretű vízi járművét és halászati eszközeit, valamint négyezer törvénytelenül kifogott tintahalat.

A törvénysértőket az orosz Tengermelléki terület Poszjet kikötőjébe szállítják az incidens kivizsgálására.

Az FSZB arról is beszámolt, hogy az orosz hatóságok 26 kisméretű süllyedő hajóról 174 észak-koreai tengerészt mentettek ki, akiket hamarosan hazaengednek.

Két hét leforgása alatt ez volt a harmadik incidens az orosz parti őrség és az észak-koreai orvhalászok között. Szeptember 17-én a Japán-tenger medencéjében, az orosz gazdasági övezetben 160 törvénysértőt fogtak el. Az észak-koreaiak megtámadták a járműveiket ellenőrző határőröket, akik közül négyen megsérültek, egy orvhalász pedig életét vesztette.

Szeptember 27-én a parti őrség három észak-koreai szkúnert és öt motorcsónakot tartóztatott fel, a fedélzetükön tartózkodó 262 embert pedig őrizetbe vette.

Igor Morgulov orosz külügyminiszter-helyettes szeptember 23-án Moszkvában Észak-Korea ügyvivőjével megvitatta az első incidenst, valamint azokat az intézkedéseket, amelyeknek meg kellett volna akadályozniuk a történtek megismétlődését.

Szerző: MTI
Forrás: gondola.hu
Szólj hozzá:
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.