Cikk oldal
2018-01-06

Év eleji tudnivalók a balatoni horgászjegyváltásról

Év eleji tudnivalók a balatoni horgászjegyváltásról

A 2017. évre szóló balatoni területi jegyek idén is érvényesek január 31-ig, alábbiakban tekinthető meg az a lista, ahol télvíz idején is lehet kapni napijegyet.


A 2017. évre kiadott állami jegyek és területi jegyek is érvényesek 2018. január 31-ig. Ha valaki nem rendelkezik 2017. évre szóló éves balatoni jeggyel, de januárban szeretne a Balatonon horgászni, lehetősége van napijegyet váltani akár a 2017-es állami jegyével is. A horgaszjegy.hu rendszere karbantartás miatt jelenleg nem üzemel, így napijegyet csak személyesen lehet váltani. Az ilyenkor jellemzően alacsony forgalom miatt azonban nem minden értékesítő tart magánál jegyeket, de alább megtekinthető azon jegyértékesítők listája, akiknél januárban is lehet napijegyet váltani.

A 2018. évre szóló éves balatoni területi jegyet váltani szándékozóktól egy kis türelmet kérnek a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai. Idén ugyanis új, digitális jegykiadó rendszert vezetnek be, amely jelenleg még tesztelés alatt áll. Várhatóan január 20-25 között indul az éles üzemelés, erről honlapjukon adnak majd hírt.

Év eleji tudnivalók a balatoni horgászjegyváltásról

Forrás & fotó: BHNp Zrt.
Szólj hozzá:
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.