Cikk oldal
2019-08-09

Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Ezrével pusztulnak a halak Hevesben: az állatok menekülnek, a vízzel van baj

Az Eger-patakban több ezer elpusztult, vagy vergődő halat sodor a víz. A még élő egyedek szabályosan menekülnek a vízből. Egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tömeges halpusztulást, vannak, akik arra gyanakodnak, hogy az esőzések hatására a környező földekről került vegyszer a vízbe - írja az agriatv.hu.


A helyszíni halőr, illetve a horgászok annyit tudtak csupán kikövetkeztetni, hogy Andornaktályán, a Vörösmarty és az Alkotmány utca között érte valahol szennyezés patakot. Egyelőre nem tudják, mi történhetett, az is felmerült, hogy a környező földekről érkezett vegyszer a tegnapi nagy esőzés miatt.

Már értesítették a katasztrófavédelem és a szakhatóságok munkatársait, akik a vizsgálatot csütörtökre ígértek, de félő, hogy időközben akár le is vonulhat a mérgezés. A patakba nem telepítenek halat, így nem lehet tudni, mikor heveri ki a természet a pusztulást.Forrás & fotó: hellovidek.hu
Szólj hozzá:
A feketesügér (Micropterus salmoides) világrekordot egy bizonyos George Perry tartja 10,09 kg-os (83 cm hosszú) fogásával. A hatalmas zsákmányt az USA Georgia államában található Montgomery tóból emelte ki 1932-ben.