Cikk oldal
2017-09-07

Felborult a csónakja, eltűnt egy horgász a Balatonban

Felborult a csónakja, eltűnt egy horgász a Balatonban

Felborult egy horgászcsónak a Balatonon egy idős házaspárral. Az asszonyt ki tudták menteni a közelben lévő horgászok, a férfi azonban elmerült, most is keresik - közölte Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője az MTI-vel.

A baleset a keszthelyi öbölben történt szerda este. A házaspár csónakjában ott volt a mentőmellény, de nem vették fel, ez okozta a tragédiát. Bagyó Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy bár csak másodfokú viharjelzés idején kötelező viselni a csónakban a mentőmellényt, erősen ajánlott elsőfokú viharjelzés idején, és ha rosszak a látási viszonyok a köd vagy a sötét miatt.

Most kezdődik az őszi horgászszezon. Egyre hűvösebb az idő, az emberek jobban felöltöznek, és egy csónakból vízbe kerülve sok ruhában még nehezebb a felszínen maradni, miközben a víz is egyre hidegebb.

Szerző: MTI
Forrás: index.hu
Szólj hozzá:
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.