Cikk oldal
2016-12-24

Gereblyézve fogott halakat loptak Somogyszentpálon

Gereblyézve fogott halakat loptak Somogyszentpálon

A hármashorog az állatok törzsébe akadt, úgy emelték ki őket a vízből.A Marcali Rendőrkapitányság orvhalászat vétség és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy kéthelyi és egy somogyszentpáli lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 29 éves és a 41 éves férfi 2016. december 19-én 19 óra és 21 óra között egy somogyszentpáli halastóból tiltott eszközzel és tiltott módon, hármashoroggal „gereblyézett”. Összesen öt busát fogtak ki úgy, hogy a horgok a halaknak sérülést okozva a törzsükbe akadtak, így emelték őket ki a vízből, majd az állatokat ellopták. K. K.-t és B. T.-t a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
balipeti#1 2016. 12. 27., 19:31Kalányos és Bogdán? Bármennyire is büntethetik nem tudják kifizetni, lopnak tovább (megélhetési bünőzők).
összes hozzászólás megtekintése »
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.