Cikk oldal
2016-12-24

Gereblyézve fogott halakat loptak Somogyszentpálon

Gereblyézve fogott halakat loptak Somogyszentpálon

A hármashorog az állatok törzsébe akadt, úgy emelték ki őket a vízből.A Marcali Rendőrkapitányság orvhalászat vétség és állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy kéthelyi és egy somogyszentpáli lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 29 éves és a 41 éves férfi 2016. december 19-én 19 óra és 21 óra között egy somogyszentpáli halastóból tiltott eszközzel és tiltott módon, hármashoroggal „gereblyézett”. Összesen öt busát fogtak ki úgy, hogy a horgok a halaknak sérülést okozva a törzsükbe akadtak, így emelték őket ki a vízből, majd az állatokat ellopták. K. K.-t és B. T.-t a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, akik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
(www.police.hu)
Szólj hozzá:
balipeti#1 2016. 12. 27., 19:31Kalányos és Bogdán? Bármennyire is büntethetik nem tudják kifizetni, lopnak tovább (megélhetési bünőzők).
összes hozzászólás megtekintése »
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.