Cikk oldal
2019-07-09

Halak ezrei pusztultak el a folyóba folyt 45 ezer hordó whiskytől

<a href='./uploads/files/original_20190709.jpg' target='_blank'>Fotó: Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács / Facebook</a>
Fotó: Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács / Facebook

A Jim Beam egyik gyárának leégése kilométereken át mérgezte meg a folyóban élő halakat, akik a rengeteg alkohol miatt megfulladtak.

Sokezer hal pusztult el egy folyóban Kentuckyban, miután múlt héten leégett a Jim Beam egyik raktára, és összesen 45 ezer hordó bourbon whisky vált a lángok martalékává – írja a BBC. A pia nem tűnt el, hanem elfolyt úgy 28 kilométeren keresztül, ahol az Ohio folyóba ömlött. Onnantól már biztonságos volt a helyzet,

de azon a 28 kilométeren nem volt elég oxigén a vízben a rengeteg alkohol és cukor miatt, emiatt az ott lévő halak megfulladtak.

Bár a csapatok próbálták levegőztetni is a vizet az oxigénszint növeléséért, nem jártak sikerrel.

A raktár mentését végző csoportot irányító Robert Francis szerint az elpusztult halaktól már nem lesz baja semminek, ha azok legkésőbb hétfő estére bekerülnek a nagyobb folyóba, a Jim Beam pedig közleményben hangsúlyozta, hogy a tűz teljes eloltása után azonnal elkezdtek a környezeti károk  helyreállításával is foglalkozni.

A Kentucky-i Energiai és Környezetvédelmi Tanács közleményében csak annyit jelzett, hogy továbbra is tart annak a becslése, hogy pontosan hány hal halálát okozta a raktár leégése, és felhívta a figyelmet arra, hogy a közeljövőben a folyó környékén lévő emberek döglött halak szagát fogják érezni.
 
A megsemmisült whisky a Jim Beam raktárkészletének egy százalékát tette ki, de mivel viszonylag fiatal darabok voltak, a céget nem érte különösebb kár.

A Jim Beam a világ legnagyobb bourbon whisky márkája. A klasszikus amerikai whiskymárka a japán italgyártó cég, a Suntory Holdings tulajdonában van. Kentuckyban 126 raktáruk van 3,3 millió hordó whiskyvel.


Szerző: Fekő Ádám
Forrás: azonnali.hu
Szólj hozzá:
A harcsázáshoz otthon tartott piócákat amennyiben rendszeresen csirkemáj darabokkal etetjük rövid időn belül jelentős testtömeg növekedést érhetünk el.