Cikk oldal
2019-01-10

Halőri továbbképző tanfolyamot és vizsgát rendeznek Szekszárdon

Illusztráció
Illusztráció

Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya halászati őri/társadalmi halőri továbbképző tanfolyamot és vizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának - írja a kormányhivatal.


A közlemény szerint a jelentkezés módja: a mellékelt, letölthető adatlap kitöltésével és leadásával (postai út, személyes leadás, vagy epapir szolgáltatáson keresztül) A kitöltött és aláírt jelentkezési lapot a kormányhivatal Földművelésügyi Osztályra kell eljuttatni január 25-ig. Fizetési határidő: 2019. január 25. A befizetésről szóló igazolást a jelentkezési laphoz csatolni szükséges.

Időpont: 2019. január 30.
Regisztráció: 9:00-10:00 óra
Tanfolyam: 10:00 - 11:00
Vizsga: 11:00

A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a vizsgára a vizsgázó hozza magával személyi azonosító igazolványát és lakcímkártyáját, a vizsgadíj befizetését igazoló szelvényt és tollat. A halászati őri vizsga a halászattal és horgászattal kapcsolatos ismeretekből, a halgazdálkodás és halvédelem, a halászati őrzés, a mezei őrszolgálattal, valamint a vagyonőrökkel kapcsolatos jogszabályok ismeretéből áll.

A felkészülés során kiemelt figyelmet kell fordítani a következő témakörök megismerésére:

- a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény 56.§, 56/A.§, és 57.§ (17. A halászati őrzés)
- a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet 39.§-tól a 44.§-ig (11. A halászati őrzés alcímhez fejezet)
- a rendelet 8. (Őshonos és idegenhonos halfajok) és 9. (Őshonos, fogható halfajok fajlagos tilalmi ideje, kifogható mérettartománya, valamint a horgászatra és a rekreációs célú halászatra vonatkozó napi kifogható darabszáma) melléklete szerinti táblázat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
(orientpress.hu)
Szólj hozzá:
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.